Haar in de boter tussen Littler en zijn 'held' van Barneveld: "Ik ben er helemaal klaar mee!" Sport
Haar in de boter tussen Littler en zijn 'held' van Barneveld: "Ik ben er helemaal klaar mee!"
Sport

Haar in de boter tussen Littler en zijn 'held' van Barneveld: "Ik ben er helemaal klaar mee!"

Er zit een haar in de boter tussen de darters Raymond van Barneveld en Luke Littler. Toen zijn grote idool van Barneveld hem een berichtje met felicitaties stuurde na zijn overwinning in Wieze, maakte het blijkbaar weinig indruk op de 17-jarige dartssensatie. De Nederlander was diep teleurgesteld, zoals hij aangaf in een interview met sportnieuws.nl.

Het lijstje met berichtjes van Luke Littler op Instagram en WhatsApp is lang. Niet alleen van dartsliefhebbers wereldwijd, maar ook van enkele bekende figuren, zoals (oud-)voetballers David Beckham, Rio Ferdinand, Luke Shaw en de YouTuber Chunkz... en blijkbaar ook Raymond van Barneveld. Je zou denken dat dit een speciaal moment was voor Littler.

Grote idool

De beelden van een driejarig Brits jongetje dat in 2007 zijn idool van Barneveld imiteerde voor een dartbord gingen viraal toen de twee elkaar tegenkwamen op het WK Darts vorig jaar, waar de toen 16-jarige sensatie zelfs won. Littler heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat de Nederlander zijn grote voorbeeld was tijdens zijn jeugd. Maar reageerde hij op het berichtje? Nee, dat deed Littler niet. En dat stoorde Van Barneveld behoorlijk.

"Ik ben er klaar mee!"

"Dat hij op het WK geen praatje wilde maken, kan ik begrijpen, maar op een ander toernooi... Laatst liep ik naar hem toe om hem een hand te geven. Hij deed even zijn oortjes uit en zei het hoognodige..." Dus besloot Van Barneveld hem na zijn overwinning op de Blåkläder Darts Open in Wieze een berichtje met felicitaties te sturen. “Hij reageerde met: ‘ik reageer alleen op sms, want op WhatsApp zit ik niet echt’. Dus stuurde ik hem een sms’je, maar ook daar niks!”, vertelt Van Barneveld. “Prima. Dan ben ik er ook wat klaar mee. Als ik ooit eens de vraag krijg of ik wat voor hem kan doen, pas ik ook.”

"Hij zit de ganse dag op z'n telefoon..."

“Ik snap best dat je duizenden berichtjes krijgt, maar ik ben natuurlijk niet zo maar iemand. Ik heb begrepen dat ik zijn grote voorbeeld was. Dan verwacht ik ook wel een sms’je terug. Die gozer zit de hele dag op z’n telefoon, rot op!” Maar tegelijkertijd geeft de Nederlandse ex-wereldkampioen toe dat hij bewondering heeft voor wat Littler doet. "Hij maakt zich nergens zorgen om. Op zijn zeventiende staat hij te spelen alsof hij dit al jaren doet. Hij is zo briljant goed."

(Bron: hln.be - Intropic: Screen grabs YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties