Hallo Smith en Van Gerwen!? Dit is de beste dartleg ooit (en dat na gevallen pijltje) Sport
Hallo Smith en Van Gerwen!? Dit is de beste dartleg ooit (en dat na gevallen pijltje)
Sport

Hallo Smith en Van Gerwen!? Dit is de beste dartleg ooit (en dat na gevallen pijltje)

Is dit de beste dartsleg ooit? In de PDC Europe Super League gooide de 23-jarige Niko Springer een ninedarter, terwijl zijn tegenstander in dezelfde leg ook zes perfecte pijlen gooide en hetzelfde van plan was. Wat het nog indrukwekkender maakt? Springer liet zijn beslissende pijl vallen maar bleef kalm en gooide feilloos uit.

In de PDC Europe Super League strijden 24 Duitse darters om een plekje op het WK darts, dat eind december plaatsvindt. Wat er gebeurde in groep D tijdens een wedstrijd tussen Manfred Bilderl en Niko Springer was van buitengewoon hoog niveau. Bij een stand van 3-5 in een 'first to 6 legs'-concept opende Springer met twee 180-scores. Bilderl koos een andere route en gooide 171 (3x triple 19) en 174 (2x triple 19 en triple 20).

Pijltje laten vallen

Na zes pijlen stonden beide heren op een uitgooi. Springer kreeg als eerste de kans op een ninedarter, en het lukte hem. Hij maakte het af via triple 20, triple 19 en dubbel 12. Opmerkelijk genoeg liet hij zijn pijltje vallen vlak voor de beslissende worp, wat normaal gesproken de concentratie en de positie kan verstoren. Maar de nummer 141 van de wereldranglijst bleef opmerkelijk rustig.

(lees verder onder de video)

Beste leg ooit

Statistisch gezien is dit mogelijk de beste leg ooit: een speler die een ninedarter gooit terwijl zijn tegenstander ook die kans heeft, is uniek. Deze leg doet denken aan die in de tweede set van de WK-finale vorig jaar tussen Michael van Gerwen en Michael Smith. Ook toen gooiden beide spelers zes perfecte worpen en hadden ze allebei de kans op een ninedarter. Het verschil was dat Van Gerwen als eerste mocht gooien, maar zijn ninedarter niet afmaakte, terwijl de latere wereldkampioen Smith dat wel deed. Van Gerwen kon dus niet wat Springer nu wel deed.

Mardle had ongelijk...

"We kunnen de komende vijftig jaar nog darts blijven kijken, maar een leg als deze gaan we nooit meer zien", zei Sky Sports-commentator Mardle toen tijdens het WK. Hij verloor zelfs zijn stem door het geschreeuw en de extase en moest niet veel later worden vervangen in de commentaarcabine. Mardle had dus ongelijk, want een klein jaar later, was er nu een nog indrukwekkendere leg. Helaas voor de hoofdrolspelers vond dit plaats in een zaal in Bitburg met amper publiek, en wordt de PDC Europe Super League niet uitgezonden op (internationale) televisie.

3 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties