Hallo Verstappen!? Hamilton dankzij riante loonsverhoging best betaalde F1-coureur ooit Sport
Hallo Verstappen!? Hamilton dankzij riante loonsverhoging best betaalde F1-coureur ooit
Sport

Hallo Verstappen!? Hamilton dankzij riante loonsverhoging best betaalde F1-coureur ooit

In de wereld van de Formule 1 is er opzienbarend nieuws te melden. Lewis Hamilton heeft volgens The Mirror namelijk een nieuw contract bij Mercedes getekend ter waarde van maar liefst 100 miljoen pond, wat neerkomt op ongeveer 116,7 miljoen euro.

Ondanks zijn al indrukwekkende loon, was Hamilton niet de best betaalde coureur in de Formule 1. Max Verstappen ging hem voor. Echter, met deze nieuwe deal heeft Hamilton zijn salaris naar een adembenemende 50 miljoen pond per jaar zien stijgen, oftewel bijna 58,4 miljoen euro. Dit maakt hem officieel de best betaalde Formule 1-coureur ooit.

Twee extra jaren bij Mercedes

Niet alleen gaat het om het financiële aspect, want Lewis Hamilton heeft tevens zijn verbintenis met Mercedes met nog eens twee jaar verlengd. Gedurende deze extra jaren hoopt hij opnieuw een gooi te doen naar het kampioenschap. De komende tijd zal uitwijzen of deze droom realistisch is of misschien toch een valse hoop. Hoe dan ook, Lewis Hamilton kan zijn bankrekening flink spekken met deze deal.

Achtergrond van de overeenkomst

Laten we nu eens kijken naar de ‘uitdagingen’ en het ‘drama’ achter deze contractonderhandelingen. Het was zeker geen eenvoudig proces en beide partijen hadden hun eigen standpunten. Een groot struikelblok was de duur van het contract. Lewis Hamilton wilde een langlopende overeenkomst, terwijl het team twijfels had. De oplossing? Een loon dat ongekend hoog was en vrijwel onweerstaanbaar bleek te zijn.

Er waren geruchten dat andere teams interesse hadden getoond in Hamilton, met Ferrari als belangrijke kanshebber. Echter, uiteindelijk heeft Hamilton ervoor gekozen bij Mercedes te blijven. Het hallucinante loonbrief zal vast en zeker wel de doorslag hebben gegeven…

(Bron: The Mirror)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties