Held binnen en buiten de lijnen Sport
Held binnen en buiten de lijnen
Sport

Held binnen en buiten de lijnen

Wie dit weekend naar de Bosuil afzakte, zal er geen spijt van gehad hebben. Antwerp versloeg Tienen met 5-1, met drie doelpunten van Kevin Oris. Die laatste blijkt ook buiten de lijnen een held: hij redde het leven van een Antwerp-supporter.
Dit weekend schitterde hij met 3 doelpunten, waarvan vooral nummer één een beauty was. Een volley die via de deklat binnen ging, betekende een 3-0 voorsprong voor de oudste ploeg van het land.

Maar Kevin Oris blijkt naast een scorende spits ook een man met een groot hart: op zaterdag 8 januari was hij na de gewonnen match tegen Turnhout, waarin hij zelf ook scoorde, onderweg naar huis toen hij onderweg opgeschrikt werd. 'Ik zag een hond in het midden van de weg zitten en vertraagde. Hij ging echter niet uit de weg, dus stopte ik de wagen en zag dat er nog iemand achter de hond lag', aldus Oris.

Het bleek om een jongeman te gaan die na een zwaar verkeersongeval waarbij hij een vriend verloor, voor 90 % blind was geworden. De kerel was naar het stadion van Antwerp gekomen, maar daarna bij een vriend blijven drinken. Hij zakte midden op straat in het gezelschap van zijn hond in elkaar.

Oris, die verrast was dat hij 30 kilometer buiten Antwerpen een man in een T-shirt van de rood-witte club aantrof, zette zijn wagen dwars zodat het andere verkeer de jongeman niet zou aanrijden. Deze kon zijn adres nog mompelen, waarna de spits de hond en zijn baasje naar huis bracht.

Vandaar werd de kerel naar de spoeddienst gebracht, waar hij enige tijd op intensieve afdeling diende te verblijven. Later mocht hij de afdeling verlaten om in het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum te Geel verder te herstellen.

Oris bezocht de jongen nog en kon ons mededelen dat hij ondertussen terug thuis is. Dat Oris de gouden bal niet zal winnen, is meer dan waarschijnlijk, maar voor het gouden hart staat hij in ieder geval met stip op één.(KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties