Het 'geheime wapen' van de Rode Duivels: worden we door deze Indiër wereldkampioen? Sport
Het 'geheime wapen' van de Rode Duivels: worden we door deze Indiër wereldkampioen?
Sport

Het 'geheime wapen' van de Rode Duivels: worden we door deze Indiër wereldkampioen?

Het WK voetbal komt er aan, mocht je dit nog niet weten. Op 20 november wordt de aftrap gegeven van nu al het meest controversiële wereldkampioenschap in de voetbalgeschiedenis. Voor de ‘gouden generatie’ Rode Duivels wellicht de laatste kans op een groot succes. Maar we hebben zowaar een ‘geheim wapen’ dat er voor moet zorgen dat de grote WK-droom werkelijkheid wordt.

Wanneer morgen (dinsdag) onze nationale voetbalploeg op het vliegtuig stapt richting de oliestaat, doen ze dat (normaal gezien) in het gezelschap van een Indiër genaamd Vinay Menon (48). Wablief, wie!? Pas op, deze ‘meester in de yoga’ is niet zomaar iemand. Voetbalvedetten als Didier Drogba, Juan Mata en onze eigen Eden Hazard zijn grote fan van de brave man.

‘Welzijnsadviseur' van Chelsea

Vinay Menon is de kleinzoon van een zeer bekende Yoga-goeroe uit Kerala (India), die een graad in lichamelijke opvoeding behaalde aan de Calicut Universiteit en daarna ook nog sportpsychologie en ‘yoga studies’ studeerde. Hij werkte in een resort in de Himalaya en hotels in Dubai, toen hij een aanbod kreeg om de persoonlijke gezondheidsadviseur te worden van de Russische zakenmagnaat Roman Abramovich, die toen ook eigenaar was van voetbalclub Chelsea.

Later benoemde Abramovich Menon tot ‘welzijnsadviseur’ van de club, waar onder anderen Eden Hazard hem leerde kennen. Menon had eigenlijk geen enkele link met voetbal tot hij bij Chelsea aan de slag ging. Hij beoefende daarentegen judo op een vrij hoog niveau in India. De Indische welnesscoach is zeer bedreven in yoga en relaxatie- en ademhalingstechnieken. Aan hem dus om onze Rode Duivels helemaal ‘zen’ te krijgen en ze een stap dichter te brengen bij dat ultieme doel: wereldkampioen worden! Al zullen ze wel nog zelf de bal in de netten moeten trappen…

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties