Hetze rond 'arrogante' Littler blijft duren, ook levende legende Phil Taylor mengt zich: "Dat is een idioot!" Sport
Hetze rond 'arrogante' Littler blijft duren, ook levende legende Phil Taylor mengt zich: "Dat is een idioot!"
Sport

Hetze rond 'arrogante' Littler blijft duren, ook levende legende Phil Taylor mengt zich: "Dat is een idioot!"

Ricardo ‘Pikachu’ Pietreczko noemde hem arrogant na zijn verlies in de halve finale van de Belgian Darts Open in Wieze. Ook Raymond Van Barneveld, ooit zijn idool, liet zich recentelijk weinig positief uit over Luke Littler (17). De opmars van deze tienersensatie, die afgelopen donderdag zijn eerste overwinning behaalde in de Premier League, stuit hier en daar op weerstand. Maar dartslegende Phil Taylor, zestienvoudig wereldkampioen op 63-jarige leeftijd, kan alleen maar genieten van ‘The Nuke’.

“Ik heb elke wedstrijd van Littler gezien,” zegt Taylor, die ondanks artritis in de heup nog steeds actief is in de World Senior Darts Tour, bij ‘DartsOnline’. “Hij is een fantastische jonge speler. Hij weet wat hij kan, hoe goed hij al is, en dat hij nog beter kan. Bovendien heeft hij de perfecte topsporthouding. Wanneer hij verliest, gebeurt dat nooit zonder slag of stoot. Dan wordt hij wat kregelig. Voor sommigen lijkt dat hooghartig of arrogant, maar dat is het absoluut niet. Wie zulke dingen zegt, is een idioot! Nee, Luke is een ‘goeie jongen’.”

"Je mag precies geen persoonlijkheid meer hebben"

‘The Power’ vergelijkt Littler met een voetballer. “Kijk naar de hoogtijdagen van Manchester United of Arsenal. Je hebt zulke spelers nodig, zoals Roy Keane, Tony Adams, Stuart Pearce of Denis Irwin. Dat gedrag heb je nodig aan de top. Zij zorgden ervoor dat iedereen gemotiveerd bleef. Als trainer hoefde je nauwelijks nog iets te doen. En ik weet zeker dat Littler het juiste team om zich heen heeft. Weet je wat het is? Tegenwoordig lijkt het alsof je geen persoonlijkheid meer mag hebben.

Phil Taylor trainer van Luke Littler?

“Ik kom uit de jaren ’60, maar ik kan je vertellen: de tijden zijn er niet beter op geworden. En het wordt alleen maar erger.” Of hij zichzelf ooit als trainer van Littler zou zien? “Dat weet ik niet,” lacht hij. “Dat zou ik eerst met mijn vrouw moeten bespreken. Maar als ik trainer word, moet dat voor de volle honderd procent zijn. Dan wil ik al mijn expertise kunnen inzetten en moet de speler er ook voor openstaan.”

"Geen Playstation meer!"

“Zijn drink- en eetgewoontes aanpassen... Zo zou Luke bijvoorbeeld niet meer op zijn Playstation moeten spelen voor een wedstrijd.” Na het WK darts 2018 is Taylor met pensioen gegaan als profdarter. Ook op het seniorencircuit stopt hij na dit jaar, vanwege te veel pijn in zijn heup. Maar hij wil nog wel iets maken van dat afscheidsjaar. “In juni word ik geopereerd en daarna wil ik nog enkele mooie prestaties leveren.”

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties