International pakt snelste rode kaart ooit (video) Sport
International pakt snelste rode kaart ooit (video)
Sport

International pakt snelste rode kaart ooit (video)

De Bahreinse international Rashed Ebr Alhooti heeft de snelste rode kaart ooit gepakt in een interland. Na amper 43 seconden mocht hij zich al richting douche begeven na een schandalige tackle.
Een rode kaart krijgen, is je ploeg in de steek laten. De vroege uitsluiting van de Rashed Ebr Alhooti in de WK-kwalificatiwedstrijd tegen Iran is daar het perfecte voorbeeld van. Door de roekeloze tackle van Bahrein-speler, kwam zijn land met een man minder te staan. De Iraniërs konden daardoor vrij voetballen en maakten gehakt van het kleine voetballand, het werd 6-0.

De rode kaart gaat trouwens de geschiedenisboeken in als snelste ooit in een interland. Het vorige record stond op naam van de Uruguyaan José Batista, die in 1986 na iets minder dan een minuut van het veld werd gestuurd in een WK-wedstrijd tegen de Schotten. (JL)

Bekijk hier de tackle van Rashed Ebr Alhooti:

In competitiewedstrijden werd wel al sneller rood gepakt. Ze Carlos van Cruzeiro mocht twaalf seconden op het veld blijven staan:

In een Engelse lagere divisie werd een keeper door zijn eigen verdediger een loer gedraaid. Hij mocht gaan douchen na een dikke 15 seconden:

Ook in Japan zijn ze vertrouwd met vroege uitsluitingen (13 seconden):

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties