Italiaans omkoopschandaal: politie start onderzoek naar Gennaro Gattuso Sport
Italiaans omkoopschandaal: politie start onderzoek naar Gennaro Gattuso
Sport

Italiaans omkoopschandaal: politie start onderzoek naar Gennaro Gattuso

De Italiaanse politie heeft dinsdagochtend vier arrestaties verricht in het onderzoek naar het Italiaanse omkoopschandaal 'Calcioscommesse', dat het voetbal in Italië al enkele jaren in een wurggreep houdt. Daarnaast werd er ook een onderzoek opgestart om de eventuele betrokkenheid van ex-international Gennaro Gattuso na te gaan. Dat meldde het Italiaanse persagentschap Ansa dinsdag.

Het parket van Cremona, dat de affaire in 2010 aan het licht bracht, zette tientallen politieagenten in om de operatie tot een goed einde te brengen. De vier arrestanten zouden ingestaan hebben om de banden tussen de illegale gokwereld en de voetbalwereld te onderhouden.

Gattuso, die in 2006 met de 'Squadra Azzurri' in Duitsland de wereldtitel veroverde, wordt ervan verdacht banden te hebben met fraudeurs. Ook ex-Lazio-speler Christian Brocchi zal om diezelfde reden aan de tand gevoeld worden.

Jean-François Gillet

Jean-François Gillet werd eerder al veroordeeld voor zijn aandeel in het Calcioscommesse. Hij kreeg een schorsing van drie jaar en zeven maanden, wat meteen het einde van zijn carrière zou betekenen. Hij ging in beroep bij het Italiaans Sporttribunaal TNAS, maar wacht nog steeds op een definitieve uitspraak.

De feiten dateren van toen hij nog doelman was bij Bari. De advocaten van Gillet hebben het TNAS verzocht om de voormalige Rode Duivel vrij te spreken wat betreft de "sportieve ongeregeldheden" die hem ten laste worden gelegd voor de wedstrijd Bari-Treviso 0-1 (mei 2008). Ook vragen ze om de beschuldiging van "sportieve fraude" voor de match Salernitana-Bari 3-2 (mei 2009) om te zetten in het "bewust niet aangeven van omkoping".

Belga, Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties