Jacky Mathijssen krijgt stadionverbod voor drie matchen Sport
Jacky Mathijssen krijgt stadionverbod voor drie matchen
Sport

Jacky Mathijssen krijgt stadionverbod voor drie matchen

Only in Belgium: Beerschot-coach Jacky Mathijssen heeft een stadionverbod van drie wedstrijden aan zijn been en een extra match met uitstel. Die zware straf komt er na zogezegde racistische uitlatingen tegen de scheids na een vriendschappelijke wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv.


Of Mathijssen zich daadwerkelijk racistisch heeft uitgelaten, is een andere zaak. Tijdens de match moet de scheids nogal partijdig geweest zijn in het voordeel van de Israëliërs. Volgens de Limburger kwam hun coach, Ran Ben Shimon, na de match bij hem en grapte: "Ik denk dat jullie een jood hebben uitgenodigd om te fluiten tegen een joodse ploeg, hij floot nogal in ons voordeel!" Mathijssen herhaalde die woorden tegen de scheids om aan te tonen dat zelfs de tegenstander vond dat Beerschot benadeeld was.

Mathijssen verklaarde meteen na de match aan de pers dat het niet zijn, maar de woorden van de Maccabi Tel Aviv-coach waren. Toen hij een paar dagen later een klacht aan zijn been had, verdedigde hij zich door nog een letterlijk te herhalen wat Ran Ben Shimon tegen hem zei. Tevergeefs, nu blijkt, want hij heeft toch een stadionverbod aan zijn been. Concreet wil dat zeggen dat hij niet in het stadion van Beerschot mag vertoeven gedurende drie en zelfs misschien vier wedstrijden. Hoogstwaarschijnlijk zal de man uit Dilsem-Stokkem tegen deze beslissing in beroep gaan. (JL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties