Jacques Borlée dreigt te stoppen met atletiekbegeleiding Sport
Jacques Borlée dreigt te stoppen met atletiekbegeleiding
Sport

Jacques Borlée dreigt te stoppen met atletiekbegeleiding

Jacques Borlée dreigt te stoppen met atletiek. Hij hekelt het amateurisme bij de Waalse Atletiekfederatie (LFBA). Dat meldde de vader en trainer van atleten Kevin, Jonathan, Dylan en Olivia in VTM Nieuws.

Jacques Borlée trok vrijdag na de Memorial Van Damme aan de alarmbel. "Ik ben al meer dan drie weken ziek", zei hij aan VTM Nieuws. "Vandaag/vrijdag moest ik naar de spoed. Mijn zoon Kevin heeft al enkele maanden een burn-out. Zo kan het niet verder."

"Stages worden niet terugbetaald", vervolgde vader Borlée. "Ik werk al negen maanden voor nul komma nul euro. Stop, ik heb er genoeg van. Het zit me tot hier. Ik doe een oproep aan de Waalse minister van Sport André Antoine. Als er niets verandert, stop ik ermee. Het is te zwaar, het is niet menselijk meer", besloot hij.

Op de 37e editie van de Memorial Van Damme greep Jonathan Borlée vrijdagavond op de 400 meter net naast de zege. De Belgische recordhouder finishte net als de Brit Martyn Rooney in 45.05, maar werd na het bekijken van de fotofinish als tweede geklasseerd. Kevin Borlée werd vierde in 45.39, Dylan (47.41) negende.

Belga

Foto: Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties