KDB verdient als best betaalde speler in de Premier League 1000 (!) keer zoveel als de slechtst betaalde Sport
KDB verdient als best betaalde speler in de Premier League 1000 (!) keer zoveel als de slechtst betaalde
Sport

KDB verdient als best betaalde speler in de Premier League 1000 (!) keer zoveel als de slechtst betaalde

Dat er in de Premier League met waanzinnig spelerslonen gegoocheld wordt, weten we al langer. En het topje van de ijsberg is niemand minder dan onze landgenoot Kevin De Bruyne, die momenteel wel voor lange tijd in de lappenmand ligt.

Volgens Sportrac verdient KDB bij Manchester City maar liefst 465.000 euro per week, wat goed is voor 24,2 miljoen euro per jaar. De volledige top 5 van best betaalde spelers in de Premier League bestaat uit Kevin de Bruyne, Erling Haaland, Mohamed Salah, Jaden Sancho en Raphael Varane.

Slechtst betaalde speler

Maar wie is dan de slechtst betaalde speler in de Engelse voetbalcompetitie? Wel dat is Rhys Norrington-Davies, een 24-jarige verdediger uit Wales en geboren in – o ironie – Saudi-Arabië. Hij moet het momenteel rooien met een loon van 465 euro per week, ofwel 24.171 euro per jaar. Minder dus dan een gemiddelde werknemer waar dan ook.

Straffer nog, Norrington-Davies moet het rooien met 1000 keer minder dan Kevin De Bruyne. Het loon van de slechtst betaalde speler van de Premier League, ook geverifieerd door Capology, is het gevolg van een ietwat obscure regel in de Engelse voetbalcompetitie. Feit is dat Rhys Norrington-Davies al van begin vorig seizoen geblesseerd is en nog niet meteen in actie zal komen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties