Kim Clijsters krijgt eredoctoraat van de VUB Sport
Kim Clijsters krijgt eredoctoraat van de VUB
Sport

Kim Clijsters krijgt eredoctoraat van de VUB

De Vrije Universiteit Brussel schenkt een eredoctoraat aan Kim Clijsters. Met dit eredoctoraat wil de VUB haar waardering uitdrukken voor de rol die Kim Clijsters als ambassadrice voor de sport vervulde. En voor de manier waarop ze een topsportcarrière heeft gecombineerd met een gezin. Ook haar maatschappelijk engagement voor SOS-Kinderdorpen speelde mee in de keuze.

Naast Kim Clijsters ontvangen nog vier andere vrouwen een eredoctoraat van de universiteit: professor Cecilia Jarlskog (Lund University, Zweden), professor Londa Schiebinger (Stanford University, Verenigde Staten), professor Carol Gilligan (New York University, Verenigde Staten), aanklaagster Fatou Bensouda (Internationaal Strafhof).

Allerhoogste niveau

Rector Paul De Knop van de VUB: "Het zijn vijf uitmuntende toppers, vier uit de academische wereld en één uit de sport, die allemaal het allerhoogste niveau in hun vakgebied hebben bereikt, en vrouw zijn." De VUB wil met de keuze voor enkel vrouwelijke eredoctoraten streven naar een betere verdeling tussen man en vrouw in de academische wereld.

PP Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties