Knap, snel en... stinkend rijk. Dit is het vermogen van schaatsbabe Jutta Leerdam Sport
Knap, snel en... stinkend rijk. Dit is het vermogen van schaatsbabe Jutta Leerdam
Sport

Knap, snel en... stinkend rijk. Dit is het vermogen van schaatsbabe Jutta Leerdam

Jutta Leerdam (25) is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de media, niet alleen vanwege haar sportieve prestaties, maar ook vanwege haar relatie met influencer Jake Paul. Momenteel domineert ze de nieuwspagina's vanwege haar onverwachte vertrek bij schaatsploeg Team Jumbo-Visma.

Haar carrière bloeit niet alleen op de schaatsbaan, maar ook daarbuiten. Met meer dan 4 miljoen volgers op Instagram is ze de meest gevolgde Nederlandse sporter op sociale media. Maar hoe zit het met haar financiën? In de beginjaren van haar carrière kreeg Jutta Leerdam de bijnaam 'bommetje', vanwege haar krachtige maar technisch beperkte schaatsstijl.

Prijzenkast en loonbrief van Jutta Leerdam

Tegenwoordig is ze nog steeds explosief op het ijs, maar met de nodige techniek en heeft ze bijna alle grote titels gewonnen, met uitzondering van een gouden Olympische medaille. In 2017 behaalde Jutta haar eerste wereldtitel op de Wereldkampioenschappen voor junioren, wat het begin was van een succesvolle carrière. Ze heeft vooral succes op de 1000 meter, waar ze meerdere Europese en Wereldtitels heeft behaald.

Naast prijzengeld heeft Jutta ook andere inkomstenbronnen. Ze is een populaire influencer op sociale media en verdient geld met het promoten van verschillende grote merken. Voordat ze vertrok bij Team Jumbo-Visma, verdiende ze een royaal vast loon, geschat tussen € 50.000 en € 75.000 per maand, wat neerkomt op een jaarlijks inkomen van € 600.000 tot € 900.000. Naast haar loon ontvangt Jutta ook prijzengeld voor haar schaatsprestaties.

Wat verdient Jutta Leerdam met social media?

Dit jaar behaalde ze goud op de Europese Kampioenschappen afstanden en brons op de Wereldkampioenschappen afstanden. In voorgaande jaren heeft ze ook meerdere gouden medailles gewonnen, wat haar aanzienlijke prijzengelden opleverde. Met meer dan 4,3 miljoen volgers op Instagram en bijna 900.000 volgers op TikTok behoort Jutta tot de top van Nederlandse sportinfluencers. Ze verdient goed met samenwerkingen op sociale media, naar schatting rond de € 50.000 per post.

Vastgoed

Jutta bezit ook een prachtige villa in Heerenveen, die ze kocht met haar ex-vriend Koen Verweij. Na hun breuk kocht ze hem uit en heeft ze de villa volledig zelf gefinancierd. De villa is flink in waarde gestegen en wordt nu geschat op bijna een miljoen euro. Al met al heeft Jutta met haar diverse inkomstenbronnen een aanzienlijk vermogen opgebouwd.

Het vermogen van Jutta Leerdam

Hoewel haar exacte vermogen niet bekend is, wordt geschat dat het ergens tussen de € 2.500.000 en € 3.500.000 ligt. Haar internationale bekendheid dankzij haar relatie met Jake Paul zal naar verwachting haar waarde voor sponsorovereenkomsten verder verhogen, waardoor haar vermogen naar verwachting de komende jaren zal blijven groeien.

(Bron: Manly)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties