Kompany: "Niet als toerist naar Brazilië" Sport
Kompany: "Niet als toerist naar Brazilië"
Sport

Kompany: "Niet als toerist naar Brazilië"

Vincent Kompany is terug, fitter en scherper dan ooit. Hij komt dinsdagavond aan de start tegen Macedonië. "Ik heb twee maanden keihard gewerkt om te staan waar ik nu sta. Eindelijk weer de normale routine van trainen en wedstrijden spelen.”

Er werd heel veel aandacht geschonken aan het feit of je al dan niet zou spelen. Besef je wel hoe belangrijk je bent voor deze ploeg? “Als een ploeg vier of vijf spelers moet missen, kan ze daaronder lijden. Maar één speler kan je altijd opvangen, zonder problemen. Niemand is onmisbaar, zeker ik niet. De grootste fout die je als voetballer kan maken, is denken dat de wereld rond jou draait.”

Jouw terugkeer moet de defensie wel iets meer stabiliteit geven. In Skopje waren de Rode Duivels achteraan kwetsbaar. “Daar ben ik het niet mee eens. We hielden de nul en incasseerden in vijf kwalificatie-interlands amper één tegengoal. Het feit dat we op maandagavond nog even gaan samenzitten voor een video-analyse bewijst alleen maar dat we kritisch zijn voor onszelf. We willen leren uit onze fouten en alsmaar beter worden, ook dat maakt deze groep zo sterk. Ik vind ook niet dat we geslotener moeten gaan spelen, de kracht van deze groep schuilt in onze drang naar voren. We moeten blijven voetballen naar onze kwaliteiten.”

In Engeland wordt steeds vaker verkondigd dat België volgend jaar de top vier kan halen op het WK. Wat vind je daarvan? “Daar lach ik een beetje mee. Wij zijn echt nog geen wereldkampioen, we zijn zelfs nog niet in Brazilië. Onze bondscoach herhaalt het vaak: ‘we staan nog nergens’. Ik hoor hem dat graag zeggen, ik denk er precies hetzelfde over. Pas op, mochten we naar Rio gaan, dan zullen we dat niet doen als toeristen. In deze groep zit een bepaalde drang, we willen ons met iedereen meten. Maar zulke voorspellingen hebben weinig zin, omdat het verschrikkelijk moeilijk is om de progressiemarge van een groep in te schatten.”

Eerst dinsdagavond Macedonië over de knie leggen. “Dat wordt niet gemakkelijk, vrijdag is nog maar eens gebleken dat het een heel sterke ploeg is. Tegen Pandev speelde ik al eerder maar er lopen nog verschillende jongens rond, die het verschil kunnen maken. We zijn op onze hoede. Maar thuis moeten we favoriet zijn en Macedonië onze wil durven op te dringen.”

MARNIK GEUKENS Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties