KV Kortrijk: "Fusie met Zulte Waregem niet aan de orde" Sport
KV Kortrijk: "Fusie met Zulte Waregem niet aan de orde"
Sport

KV Kortrijk: "Fusie met Zulte Waregem niet aan de orde"

"Een fusie met Zulte Waregem lijkt ons nog niet aan de orde." Zo reageerde KV Kortrijk op de intenties van de manager van Zulte Waregem Patrick Decuyper om de mogelijkheden tot een fusie te bekijken.

Volgens Decuyper zijn twee eersteklasseclubs in een straal van tien kilometer economisch en commercieel gezien niet houdbaar. Daarom bekijkt hij de mogelijkheden om tot een fusie te komen tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem. "Dat lijkt ons nog niet aan de orde", aldus Jelle Brulez, woordvoerder bij KV Kortrijk.

"Het is uitermate gevoelige materie, zeker voor de supporters. Bovendien denk ik dat twee stabiele clubs in Zuid-West-Vlaanderen wel kunnen. Oké, we zijn Londen niet, maar daar heb je zelfs een handvol topclubs die quasi naast elkaar liggen."

Toch vinden verscheidene Kortrijkse politici dat een fusie bespreekbaar moet zijn. Dat zeggen onder meer gemeenteraadsleden Axel Weydts (sp.a) en Arne Vandendriessche (Open Vld). "Vanuit de ondernemerswereld zie ik hoe moeilijk het is om in dezelfde vijver te vissen. Ik vind het idee een onderzoek zonder veel emoties zeker waard, zeker nu we beide toe zijn aan een nieuw stadion", aldus Vandendriessche, die het voorbeeld van Genk aanhaalt.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties