Lance Stroll is, met vier breuken, nu al dé held van het nieuwe F1-seizoen: "Die bocht lukt echt niet" Sport
Lance Stroll is, met vier breuken, nu al dé held van het nieuwe F1-seizoen: "Die bocht lukt echt niet"
Sport

Lance Stroll is, met vier breuken, nu al dé held van het nieuwe F1-seizoen: "Die bocht lukt echt niet"

F1-piloot Lance Stroll heeft op 5 maart tijdens de GP-opener in Bahrein een waar huzarenstukje afgeleverd, dat wordt nu wel stilaan duidelijk. De Canadees werd uiteindelijk zesde en pakte acht WK-punten, maar vooral de manier waarop is vrij episch.

In aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen kwam Stroll ten val met zijn racefiets. Toen zei hij daar nog het volgende over: “Ik viel van mijn fiets toen mijn band in een geultje terechtkwam. Gelukkig viel de schade mee en met een kleine ingreep aan mijn rechterpols is de blessure verholpen. Sinds de ingreep heb ik hard gewerkt om er zeker van te zijn dat ik topfit ben.” Niet zo erg, zou je zeggen, maar de waarheid was anders.

Tijdens de vrije oefensessie in Bahrein, waarvan hieronder beelden, werd duidelijk dat Stroll nog veel last had van zijn blessure. Bij een rechterbocht trok hij niet aan het stuur met z’n rechterhand, maar duwde hij met de linkerhand. Atypisch. Ook zegt hij op een bepaald moment in de teamradio dat hij de bocht niet naar behoren kan nemen ‘door zijn handen’. Het is dan twee dagen voor de race…

(lees verder onder de video)

De held van Alonso

Stroll vervangen door reservecoureur Felipe Drugovich was blijkbaar geen optie, want de Canadees kwam gewoon aan de start van de race. De zoon van teameigenaar en miljardair Lawrence Stroll moest in Bahrein maar op zijn tanden bijten. En dat deed hij, en hoe! Tijdens de race vloog hij een paar keer uit de bocht, maar behaalde toch een zesde plek. Na de race noemde teamgenoot Fernando Alonso, die derde werd, Stroll ‘zijn held’.

Vier breuken

Na de race werd pas duidelijk hoe groot de schade was bij Stroll. Hij plaatste een video op zijn sociale media waarin te zien is hoe zijn beide polsen in het gips zaten. Stroll had tijdens zijn ongelukkige val met de racefiets maar liefst vier breuken opgelopen, één in zijn rechterpols, één in zijn linkerpols, één in zijn linkerhand en één in de grote teen van zijn rechtervoet. “Mijn medische team dacht zelfs dat ik de eerste races van het seizoen zou missen. Het deed pijn. Ik moest echt inspanningen leveren om het einde te halen,” zei hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties