Leekens als een koning onthaald: "Dit voelt als thuiskomen" Sport
Leekens als een koning onthaald: "Dit voelt als thuiskomen"
Sport

Leekens als een koning onthaald: "Dit voelt als thuiskomen"

Onder massale belangstelling is Georges Leekens zondag voorgesteld als nieuwe coach van Club Brugge. 'Mac The Knife' zorgde voor de verrassing van de dag door de Rode Duivels na twee jaar in de steek te laten en in het Jan Breydelstadion een contract voor drie seizoenen te ondertekenen.

"Dit voelt aan als thuiskomen. Voor mij is dit de club waar alles begon", liet de ex-bondcoach duidelijk verstaan. Leekens voetbalde tien jaar bij Club Brugge en was er van 1989 tot 1991 ook al actief als trainer. Twee dagen geleden had hij naar eigen zeggen niet verwacht dat hij vandaag voorgesteld zou worden als trainer van Club. "Maar ik vind hier een prachtig project terug", verduidelijkte hij.

"Koster en Daum hebben mooi werk geleverd waarvoor ik hen wil feliciteren. Ik zal hun aanpak niet overnemen, maar op mijn eigen manier verder bouwen aan het succes van de club. In de eerste plaats denk ik aan een titel maar ook aan mooie prestaties in de Champions Leaugue. De sky is the limit. Ik kan bovendien verzekeren dat dit niets met geld te maken heeft. Als geld de drijfveer wordt, ben je slecht bezig."

De opvolger van Christoph Daum stopt met onmiddellijke ingang als trainer van de Rode Duivels. 'Mac The Knife' blikte wel terug op zijn periode als bondscoach en zijn onverwachte vertrek. "De Rode Duivels staan terug op de kaart. Ons nationaal team heeft opnieuw een positief imago. Ik heb het gevoel dat 90 procent van mijn werk bij de Rode Duivels gedaan is. Ze zullen zich plaatsen voor het WK in Brazilië."

Club-voorzitter Bart Verhaeghe is naar eigen zeggen een tevreden man. "Wij wilden een internationale toptrainer: een tactisch sterk en ervaren iemand. Met Leekens hebben we de geknipte man gevonden. Hij heeft bovendien een blauw-zwart hart."

Verhaeghe maakte van de gelegenheid gebruik om de seizoensbalans op te maken. "We wonnen onze poule in de Europa League en werden vicekampioen. We liggen dus voor op schema. Onder impuls van Leekens willen we met Club Brugge uitgroeien tot een duurzame topploeg." (Foto: Photonews)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties