Lestienne nodigt vriendin uit op kamer: uit beloftenkern Rode Duivels gezet Sport
Lestienne nodigt vriendin uit op kamer: uit beloftenkern Rode Duivels gezet
Sport

Lestienne nodigt vriendin uit op kamer: uit beloftenkern Rode Duivels gezet

Maxime Lestienne is om disciplinaire redenen uit de beloftenkern gezet voor de EK-kwalificatieduels tegen Italië en Noord-Ierland. In een persbericht meldt de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) woensdag dat de flankaanvaller van Club Brugge in het hotel van de Belgische selectie met een vriendin in een kamer werd betrapt.

"Hij heeft de gedragscode niet nageleefd en bondscoach Johan Walem heeft de beslissing genomen hem naar huis te sturen", meldt de KBVB. De voetbalbond benadrukt dat Marc Wilmots, coach van de Rode Duivels, de beslissing "100 procent steunt" en dat er na de twee beloftenduels "een sanctie zal volgen". Er wordt voorlopig geen vervanger opgeroepen voor Lestienne.

Club Brugge laat in een reactie weten "kennis te nemen" van de beslissing van de voetbalbond. "We zullen na grondig overleg binnen de sportieve staf en na een gesprek met Lestienne zelf de nodige maatregelen nemen om dergelijke voorvallen in de toekomst uit te sluiten."

Eerder op de dag viel ook Ibrahima Cissé weg uit de beloftenkern. De Standard-speler heeft een heupblessure. Ook hij is niet vervangen.

België speelt op 5 september in Rieti tegen Italië en vier dagen later op het veld van Oud-Heverlee Leuven tegen Noord-Ierland.

Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties