Lewis Hamilton wil graag bij Mercedes blijven, maar heeft looneisen om van te duizelen Sport
Lewis Hamilton wil graag bij Mercedes blijven, maar heeft looneisen om van te duizelen
Sport

Lewis Hamilton wil graag bij Mercedes blijven, maar heeft looneisen om van te duizelen

Neem het nog met een korreltje zout, maar het ziet ernaar uit dat F1-coureur Lewis Hamilton de komende jaren nog (flink) wat meer zal gaan verdienen, nu er details bekend raken over zijn nieuwe contract met Mercedes. De onderhandelingen over het contract zijn volgens de geruchtenmolen afgerond met teambaas Toto Wolff.

Het huidige contract van de zevenvoudig F1-kampioen loopt aan het eind van het seizoen 2023 af en hij heeft eerder aangegeven interesse te hebben in een verlenging. Volgens Sportune krijgt de Brit 45 miljoen euro per jaar voor een contractverlenging van twee jaar tot het einde van het seizoen 2025. Als hij het kampioenschap wint, krijgt hij bovendien een bonus van 25 miljoen euro.

Sportune suggereert ook dat Mercedes aanbood om met hetzelfde loon door te gaan als voorheen, 35 miljoen euro, maar dit werd omhoog onderhandeld. Een belangrijk onderdeel van het contract voor Hamilton was een voortgezette verbintenis om zijn stichting Mission 44 te steunen. De F1-legende investeert 9 miljoen euro in de stichting en dit wordt verhoogd tot 15 miljoen dollar.

‘Veel competitiever’

Het gerucht gaat dat de overeenkomst loopt tot Hamilton 40 jaar oud is, maar er zijn ook gesprekken om hem nog tien jaar langer als ambassadeur te behouden. Dit zou Hamilton 25 miljoen euro extra opleveren. Het F1-seizoen 2023 gaat van start met de Grand Prix van Bahrein op zondag 5 maart en bij Mercedes hebben ze er alle vertrouwen in dat ze ‘in een veel competitievere positie terug zullen komen’.

Acht keer wereldkampioen?

Hamilton heeft onlangs tijdens een interview met The New York Times over zijn contract gesproken en gezegd dat het zijn droom zou zijn om als kampioen met pensioen te gaan. Hij heeft momenteel het record, samen met Michael Schumacher, waarbij ze allebei zeven kampioenschappen hebben gewonnen. Hamilton kan dus geschiedenis schrijven door een achtste keer wereldkampioen Formule 1 te worden. Maar ene Max Verstappen zal er natuurlijk alles aan doen om dat niet te laten gebeuren.

(Bron: Sportune)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties