Lierse en Antwerp genoemd in nieuw gokschandaal Sport
Lierse en Antwerp genoemd in nieuw gokschandaal
Sport

Lierse en Antwerp genoemd in nieuw gokschandaal

Het internationale gokschandaal dat al enkele maanden het Europese voetbal beroert, deint uit. Volgens het tijdschrift P-Magazine staan nu ook tweedeklassers Antwerp en Lierse op de lijst van verdachte clubs.

Minstens drie van hun wedstrijden zouden gearrangeerd zijn door de Kroatische gokmaffia. Het Belgische gerecht bevestigt dat Antwerp en Lierse in het omkoopdossier genoemd worden.

Het gaat – nog volgens P-Magazine - om wedstrijden uit de lente van vorig jaar: Lierse - Beveren (3-2), Namen - Antwerp (0-3) en de eindrondewedstrijd Antwerp - Lierse (1-1).

Vier spelers worden bij naam genoemd: de voormalige Antwerp-spelers Slobodan Slovic en Predrag Ristovic, Darko Pivaljevic (nu nog bij Antwerp) en ex-Lierse-speler Petar Bojovic.

De genoemde spelers ontkennen elke betrokkenheid. Voor zover bekend zouden de clubbesturen niet op de hoogte zijn geweest van mogelijk gesjoemel.

Het federaal parket belooft “het dossier grondig te zullen uitspitten.” (TG, WVo)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties