Lionel Messi niet blij met nieuwe spelregel in de MLS (en hij laat dat duidelijk blijken) Sport
Lionel Messi niet blij met nieuwe spelregel in de MLS (en hij laat dat duidelijk blijken)
Sport

Lionel Messi niet blij met nieuwe spelregel in de MLS (en hij laat dat duidelijk blijken)

Langs de zijlijn moest hij machteloos toekijken. Lionel Messi (36) is niet tevreden met de nieuwe spelregels in de MLS (Major Soccer League). Tijdens de wedstrijd keerde Messi zich tot de camera om zijn ongenoegen te uiten over een van de nieuwe regels.

Na een succesvolle testperiode in de beloftencompetitie van de MLS, zijn sinds eind april enkele nieuwe regels ook in de MLS zelf ingevoerd. Deze regels zijn ontworpen om enerzijds de gezondheid van de spelers beter te kunnen waarborgen en anderzijds om tijdrekken tegen te gaan. Een van deze regels is dat spelers die langer dan vijftien seconden op de grond liggen na een overtreding vervolgens minstens twee minuten aan de zijlijn moeten blijven staan.

Blessures faken

Hierdoor kan de medische staf de spelers de nodige behandeling geven en voorkomt het dat spelers blessures faken om tijd te rekken. Dit geldt echter niet als de tegenstander een gele kaart krijgt. Messi werd geconfronteerd met deze regel tijdens het duel met Montréal. Na een overtreding op de Argentijnse superster moest hij behandeld worden en vervolgens twee minuten aan de zijlijn wachten.

(lees verder onder de video)

Trainer steunt Messi

Op dat moment kreeg Inter Miami een vrije trap op een gunstige plek, die Messi zelf graag had willen nemen. Hij verborg zijn frustraties over de regel niet en zocht de camera op. "Dit soort regels gaan de verkeerde kant op," zei Messi. Niet veel later kon hij weer lachen: Matías Rojas schoot de vrije trap rechtstreeks binnen. Na afloop verdedigde Inter Miami-trainer Gerardo Martino Messi. "Het team waarop de overtreding is begaan, wordt nu gestraft. Dit soort situaties moeten echt door de scheidsrechters worden beoordeeld."

Andere nieuwe regels in de MLS

Een andere nieuwe regel is dat VAR-beslissingen aangekondigd en uitgelegd moeten worden door de scheidsrechter aan het publiek en de televisiekijkers. De derde innovatie in de MLS is gericht op het tegengaan van tijdrekken bij wissels. Dit mag nu slechts tien seconden duren. Als de nieuwe speler binnen die tien seconden niet op het veld staat, moet hij minstens een minuut aan de zijlijn wachten voordat hij mag invallen, pas bij de volgende spelonderbreking. Uitzonderingen op deze regel zijn wissels bij een blessure of een wissel van een doelman.

(Bron: hln.be - Intropic: Screen grabs YouTube en X)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties