Loting voor Europese voetbalcompetities bekend: Club Brugge aan de bak tegen Benfica Sport
Loting voor Europese voetbalcompetities bekend: Club Brugge aan de bak tegen Benfica
Sport

Loting voor Europese voetbalcompetities bekend: Club Brugge aan de bak tegen Benfica

Deze middag werd in het Zwitserse Nyon geloot voor de volgende ronde in de Europese voetbalcompetities. In de achtste finale van de Champions League moet Club Brugge het opnemen tegen het Portugese Benfica. In de poulefase trof Club ook al een tegenstander uit Portugal, namelijk Porto. Daarvan werd één keer gewonnen en één keer verloren.

Daarmee ontloopt Club Brugge de echt grote kleppers zoals bijvoorbeeld Bayern, Manchester City, Real Madrid of Inter Milaan. Maar Benfica mag zeker niet onderschat worden aangezien het in de poulefase zowel Juventus als PSG achter zich liet. In een eerste reactie liet Club-doelman Simon Mignolet al weten dat hij Brugge 20% tot 25% kans geeft om Benfica uit te schakelen.

Geen sprookjesachtige affiches voor Gent en Anderlecht

Ook KAA Gent en RSC Anderlecht kennen hun respectievelijke tegenstander in de knock-outfase van de UEFA Europa Conference League. Gent neemt het op tegen Qarabag uit Azebeidjan en Anderlecht gaat de wei in tegen het Bulgaarse Ludogorets. Niet echt sprookjesachtige affiches dus…

Belgisch vicekampioen Union hoeft als groepswinnaar geen tussenronde te spelen in de Europa League. Dante Vanzeir en co kennen hun tegenstander in de achtste finales op 24 februari wanneer er opnieuw wordt geloot.

(Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties