Luke Littler 'kleuter' genoemd nadat mensen 16-jarige Belgische darter (met baard) zien Sport
Luke Littler 'kleuter' genoemd nadat mensen 16-jarige Belgische darter (met baard) zien
Sport

Luke Littler 'kleuter' genoemd nadat mensen 16-jarige Belgische darter (met baard) zien

Er is een dartspeler jonger dan Luke Littler en mensen kunnen zijn leeftijd niet geloven. En… het is een Belg! By the way, tegenwoordig lijkt het wel alsof je pas kan gaan darten als je de nodige haargroei op je kin hebt.

De hele wereld was geschokt toen ze erachter kwamen hoe oud Luke Littler eigenlijk was. Met zoveel talent was er weinig dat erop wees dat hij pas 17 is. De professionele dartspeler is geboren in 2007, wat hem jonger maakt dan 'Unfaithful' van Rihanna en 'SexyBack' van Justin Timberlake. Om maar een (muzikale) vergelijking te maken.

Jongste darter ooit op Europese tour

Littler was de jongste finalist ooit op het wereldkampioenschap en verloor in januari nipt de PDC World Darts Final tegen Luke Humphries. En wat nog gekker is, is dat ‘The Nuke’ zowaar meer aandacht krijgt dan de wereldkampioen zelf. Na de finale zei Littler: "Het is ongelooflijk, en het is gek dat de runner-up blijkbaar ‘groter’ is dan de winnaar. Maar Luke is de verdiende winnaar van deze trofee!”

"Luke Littler lijkt wel een kleuter!"

Maar het lijkt nu alsof er alweer een ‘new kid on the block’ is, en… het is een Belg. We hebben het over Born van Put (16) – ook al voorzien van de nodige baardgroei – wiens walk-on muziek Born to be Wild is. De ster van onze landgenoot rijst gestaag. Vorig jaar haalde hij de halve finale van de Belfy Open Youth. Born van Put is slechts 16 en daarmee de jongste darter in de geschiedenis van de Europese tour.

Iemand schreef op X: "De mensen die niet geloofden dat Luke Littler pas 16 was, zullen pas echt geschokt zijn als ze de 16-jarige Born van Put op de European Tour zien spelen." Een ander zei: “Luke Littler lijkt wel een kleuter!” Ten slotte was er iemand die het gewoonweg niet kon geloven: “No way dat deze jongen 16 is! Kan iemand dringend zijn ID opvragen?”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties