Martin wint slottijdrit, Quintana eindklassement in Ronde van Baskenland Sport
Martin wint slottijdrit, Quintana eindklassement in Ronde van Baskenland
Sport

Martin wint slottijdrit, Quintana eindklassement in Ronde van Baskenland

De 23-jarige Colombiaan Nairo Quintana (Movistar) heeft zaterdag de eindzege in de 53e editie van de Ronde van het Baskenland (WorldTour) op zak gestoken. De afsluitende tijdrit, over 24 kilometer in Beasain werd gewonnen door de Duitser Tony Martin (Omega Pharma-Quick.Step).

De 27-jarige Martin was 17 seconden sneller dan Quintana. De Spanjaard Benat Benat Intxausti werd op 32 seconden derde. Maxime Monfort was met een dertiende plaats, op 1:28, beste Belg. Voor Martin was het de vierde zege van het seizoen. Hij won ook de tijdritten in de Tirreno-Adriatico (WT) en de Ronde van de Algarve (2.1) en was in die laatste etappewedstrijd ook eindwinnaar.

In de eindstand heeft Quintana 23 seconden voor op de Australiër Richie Porte en 34 op zijn landgenoot Sergio Henao. De Sloveen Simon Spilak is op 0:34 vierde, de Spanjaard Alberto Contador, slechts tiende in de tijdrit, op 0:54 vijfde. Quintana zit dit jaar aan drie zeges. Hij won de vierde etappe in het Baskenland en boekte twee weken terug al een ritzege in de Ronde van Catalonië (WT).

Sagan leider UCI-stand

In de UCI WorldTour blijft de Slovaak Peter Sagan met 312 punten leider, voor de Zwitser Fabia Cancellara (251). Porte (200) klom van de zesde naar de derde plaats op, Quintana (182) van de twintigste naar de vierde. Greg Van Avermaet (80) is met een zeventiende plaats de hoogst gerangschikte Belg.

Belga

Foto: PN Quintana op het podium

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties