Max Verstappen niet blij met aangekondigde veranderingen in de Formule 1: "Dan ben ik weg!" Sport
Max Verstappen niet blij met aangekondigde veranderingen in de Formule 1: "Dan ben ik weg!"
Sport

Max Verstappen niet blij met aangekondigde veranderingen in de Formule 1: "Dan ben ik weg!"

Max Verstappen heeft gewaarschuwd dat hij overweegt uit de Formule 1 te stappen als ‘de bazen blijven rommelen met het DNA ervan’. De coureur staat momenteel bovenaan in het rijderskampioenschap, met slechts één punt voorsprong op zijn teamgenoot Sergio Perez. In de aanloop naar de Grand Prix van Australië dit weekend zei de wereldkampioen echter dat hij niet gelukkig is met de manier waarop de sport zich lijkt te ontwikkelen.

De uitspraken van Verstappen komen er nadat er voorstellen zijn gedaan om het traditionele driedaagse race-format te veranderen. Momenteel begint het raceweekend op vrijdag met twee trainingen van elk een uur. Na een derde vrije training op zaterdagochtend volgen 's middags drie kwalificatierondes, die respectievelijk 18, 15 en 12 minuten duren. De vijf langzaamste rijders worden in de eerste ronde gediskwalificeerd, en in de tweede sessie worden er nog eens vijf uitgeschakeld, waarmee de startplaatsen voor de posities 11 tot en met 20 worden bepaald.

Max Verstappen niet blij met aangekondigde veranderingen in de Formule 1: "Dan ben ik weg!"

"Ik zal daar niet van genieten"

In de derde en laatste ronde worden de tien beste startplaatsen bepaald, en dan is het zondag de racedag. Chief Executive Stefano Domenicali zou er echter op gebrand zijn het wedstrijdniveau voor de fans te verbeteren. Er wordt ook beweerd dat hij de oefensessies wil beperken en in plaats daarvan het aantal sprintraces, wat momenteel zes keer per sessie plaatsvindt, wil verhogen. Hoewel de voorstellen op de lange baan zijn geschoven, zijn ze niet in goede aarde gevallen bij een van de F1-sterren, die zegt dat het voor hem een ‘breekpunt’ zou kunnen zijn.

"Ik hoop dat er niet te veel veranderingen komen, anders ben ik er niet lang meer," aldus Verstappen. "Ik ben er helemaal geen fan van. Als we al dat soort dingen doen, wordt het weekend heel intens en we doen al heel veel races. Ik begrijp dat ze elke dag spannend willen maken, maar ze moeten het weekend inkorten en alleen op zaterdag en zondag kwalificeren en racen en die twee dagen spannend maken. We stevenen af op seizoenen waarin we 24 of 25 races zouden kunnen hebben en als je dan meer races gaat toevoegen is dat het voor mij niet waard. Ik zal daar niet van genieten."

"Het zit niet in het DNA van de Formule 1"

Hij ging verder: "Een sprintrace draait om overleven en niet om racen. Het is het niet waard om een risico te nemen als je een snelle auto hebt. Ik houd mijn auto liever in leven om ervoor te zorgen dat ik een goede raceauto heb voor zondag. Zelfs als je het format verandert, vind ik niet dat het in het DNA van de Formule 1 zit om dit soort sprintraces te doen. In de F1 gaat het erom dat je in de kwalificatie het maximale eruit haalt en dat je zondag over een lange raceafstand een geweldige race hebt. De actie is al goed geweest en hoe krijg je daar nog meer van? De auto's dichter bij elkaar zetten en meer teams laten strijden om de overwinning - zes of zeven stuks. Dat zou waanzinnig zijn en dan hoef je niets te veranderen."

Max Verstappen niet blij met aangekondigde veranderingen in de Formule 1: "Dan ben ik weg!"

"Verkeerd om geen veranderingen te overwegen"

Na de reactie van Verstappen kwam Domenicali naar buiten en zei dat hij geen plannen heeft om het raceweekend drastisch te veranderen. Hij zei: "Ik was gewoon gericht op het feit dat ik geniet van deze sprintraces en heb daarmee niets nieuws gezegd. Natuurlijk moet er tijd zijn om te oefenen." Toch gaf hij toe dat het verkeerd zou zijn om geen veranderingen te overwegen. Hij voegde eraan toe: "We moeten bedenken dat we net aan het begin staan van een ongelooflijke periode voor de sport, die echt heel sterk is. Het is niet dat we de tradities niet respecteren, we respecteren de oude denkwijze van ons weekend. Maar het zou verkeerd zijn om er niet over na te denken."

(Bron: LADbible - Foto's: BSR Agency)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties