'Meest bizarre wintersport ter wereld' gaat momenteel keihard viraal op TikTok Sport
'Meest bizarre wintersport ter wereld' gaat momenteel keihard viraal op TikTok
Sport

'Meest bizarre wintersport ter wereld' gaat momenteel keihard viraal op TikTok

Diegenen die curling al wat bizar vinden, hebben waarschijnlijk nog nooit gezien hoe een skiër achter een racend paard wordt voortgetrokken. Deze sport staat bekend als 'skijoring'. De term 'skijoring' komt van het Noorse woord "skikjøring", wat "ski-rijden" betekent en oorspronkelijk verwijst naar een manier van reizen in de winter.

Als competitieve sport heeft skijoring ook zijn oorsprong in Scandinavië. Skijoring maakte zijn officiële debuut in het Zweedse Stockholm tijdens de Nordic Games in 1901, 1905 en 1909, destijds nog met rendieren. TikTok wordt de sport momenteel druk besproken, met dank aan het zogenaamde SnowDays Festival dat loopt tot 4 februari in Banff, een klein stadje in Alberta, Canada.

'Meest bizarre wintersport ter wereld'

Een lokale TikTok-gebruiker maakte vorige week beelden van skijoring door de lokale straten in Banff tijdens dat festival, en de video gaat nu viraal. Voor velen die nog nooit van skijoring hebben gehoord, is dit een spectaculaire kennismaking met wat wordt beschouwd als de "meest bizarre wintersport ter wereld".

(lees verder onder de video)

Niet alleen populair in Scandinavië

De beelden uit Banff laten skijoring op zijn best zien, met skiërs die met luid gejuich en in volle vaart achter sprintende paarden de meest gewaagde sprongen proberen te maken. Online laten verschillende mensen weten dat skijoring niet alleen populair is in Scandinavische landen, maar ook elders in Noord-Amerika, zoals in Alaska en Colorado, waar al jaren aan skijoring wordt gedaan.

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties