Moet ook Antwerp vrezen na schorsing Overmars? "Het moet verplicht gemeld worden" Sport
Moet ook Antwerp vrezen na schorsing Overmars? "Het moet verplicht gemeld worden"
Sport

Moet ook Antwerp vrezen na schorsing Overmars? "Het moet verplicht gemeld worden"

Moet Antwerp binnenkort wellicht een periode zonder Marc Overmars (50) doorbrengen? De voormalige directeur voetbalzaken van Ajax heeft in Nederland een schorsing van één jaar gekregen vanwege grensoverschrijdend gedrag. Er is momenteel ook veel onzekerheid over Overmars' voortzetting van zijn werk in België.

Experts geven aan dat de Nederlandse voetbalbond verplicht is dit incident te melden bij de FIFA, wat gevolgen zou kunnen hebben voor Overmars' positie in België. Hoewel aanvankelijk leek dat Overmars zich ondanks de schorsing geen zorgen hoefde te maken over zijn functie bij Antwerp, blijkt nu dat het dossier bij de landskampioen nauwlettend in de gaten moet worden gehouden.

Verplicht overtredingen en sancties melden

Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, benadrukt dat volgens de reglementen van de FIFA de KNVB (de Nederlandse voetbalbond) verplicht is dergelijke sancties te melden, wat potentieel gevolgen kan hebben voor Overmars' werkzaamheden in België.

Het FIFA-reglement benadrukt eveneens dat nationale voetbalbonden de plicht hebben om de wereldvoetbalbond op de hoogte te stellen van ernstige overtredingen, waarbij seksueel misbruik en seksuele intimidatie als voorbeelden worden genoemd, naast zaken zoals matchfixing. Bij Antwerp zelf blijft de reactie voorlopig beperkt. "Als onze club de uitspraak en de motivering heeft kunnen bestuderen, zal er communicatie volgen," aldus de landskampioen.

(Bron: hln.be - Intropic: Screen grab YouTube)

3 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties