Nadal gefrustreerd na verlies op blauwe gravel in Madrid Sport
Nadal gefrustreerd na verlies op blauwe gravel in Madrid
Sport

Nadal gefrustreerd na verlies op blauwe gravel in Madrid

Rafael Nadal liet donderdag na zijn uitschakeling in de achtste finales van het Masters-toernooi in Madrid optekenen "in 2013 het toernooi van zijn kalender te schrappen", indien de directie van het toernooi volgend jaar opnieuw kiest voor de blauwe gravelondergrond.

"Ondanks mijn goeie voorbereiding op het toernooi ben ik er niet in geslaagd om mij aan te passen aan deze court. Als de directie volgend jaar opnieuw kiest voor de blauwe ondergrond, schrap ik het toernooi van mijn agenda", zei de huidige nummer twee van de wereld na het verlies tegen zijn landgenoot Fernando Verdasco (6-3, 3-6, 7-5).

Toernooibaas Ion Tiriac koos dit jaar voor een blauwe gravelcourt omdat de gele bal volgens hem beter daarop zichtbaar zou zijn voor de spelers en het publiek. Nog voor het toernooi begon weerklonk er bij het merendeel van de deelnemende topspelers kritiek op de keuze van Tiriac.

Bij de start van het toernooi jammerden enkele spelers over het gladde terrein. Ook nummer één van de wereld Novak Djokovic deed dinsdag na zijn eerste wedstrijd zijn beklag. "Dit was geen tennis meer, ik heb voetbalschoenen nodig om op deze baan te kunnen spelen."

Foto: PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties