Nederlandse darters maken wereldkampioen Peter Wright af: "Clown zonder respect voor tegenstander" Sport
Nederlandse darters maken wereldkampioen Peter Wright af: "Clown zonder respect voor tegenstander"
Sport

Nederlandse darters maken wereldkampioen Peter Wright af: "Clown zonder respect voor tegenstander"

In de dartswereld heb je wel wat ‘speciale’ figuren rondlopen. En dan heb je ook nog Peter Wright… Kleurige outfits, hanenkam in dezelfde kleuren en altijd een beetje show op en naast het podium. De meeste fans smullen ervan, maar er zijn blijkbaar collega’s die er anders over denken. Twee daarvan zijn de Nederlanders Raymond van Barneveld (viervoudig wereldkampioen) en Martijn Kleermaker (PDC 42).

De twee heren waren onlangs te gast bij een uitzending van Viaplay en gingen met de twee voeten vooruit vol door op ‘Snakebite’. “Zijn haar wordt elke dag gedaan en die beschilderingen doet zijn vrouw”, zei van Barneveld. “Dit heeft niets meer te maken met topsport. Er zijn sponsors die daarop afhaken en er niets meer mee willen te maken hebben. Het is kermis.”

“Slap gelul!”

‘Barney’ vindt zelfs dat Wright het imago van de sport schade toebrengt. “Je wil als darter je sport op de kaart zetten. Dat er goed wordt gesproken over het darts. En dan heb je dit soort mensen… Kom een beetje gewoon het podium op tijdens een WK”, zei hij. Wright is heel populair overal waar hij opdaagt, maar zelf wil hij dat niet gezegd hebben. “Slap gelul!”, zei Kleermaker over een interview van Wright. “Een minuutje zonde van de tijd. Hij weet goed genoeg dat hij zo populair is door het imago dat hij zelf creëerde.”

“Doe normaal”

Kleermaker beseft ook wel dat er wat ambiance moet zijn: “Ze hebben allemaal van die gekke pruiken, er zijn die dansjes,… Je hebt dit soort mensen misschien ook wel nodig, anders is het maar een dode lullen sport.” Maar voor van Barneveld gaat het toch allemaal een beetje te ver. Als een elf verkleed verschijnen op een WK is niet echt zijn ding. “Dat doe je niet naar je tegenstander toe”, zei hij. “Het is niet netjes. Doe gewoon normaal. Als je jezelf als clown verkleedt, lijkt het alsof je de tegenstander niet serieus neemt.”

Hieronder kun je nog wat beelden bekijken van het interview met van Barneveld en Kleermaker:

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties