Niels Albert: "Doe niet mee aan anti-Nys-coalitie" Sport
Niels Albert: "Doe niet mee aan anti-Nys-coalitie"
Sport

Niels Albert: "Doe niet mee aan anti-Nys-coalitie"

Niels Albert kan zondag op het WK veldrijden in het Nederlandse Hoogerheide zijn derde wereldtitel veroveren. "Het is comfortabel om in de schaduw van Sven Nys eventueel voor een verrassing te zorgen", verklaarde hij vrijdag op een persbijeenkomst in Ossendrecht.

"Andere veldrijders zijn enkel naar hier gekomen om te winnen, ik hoef enkel een goede wedstrijd te rijden", aldus Albert, die zich in 2009 in Hoogerheide en in 2012 in Koksijde tot wereldkampioen kroonde. "Er wordt van mij erg weinig verwacht, dus dan kan er ook weinig misgaan. Na mijn zege in de wereldbekermanche in Rome zat ik in een sukkelstraatje. Maar nu voel ik me best ok, zondag kan ik een goeie koers rijden. Toen ik in 2009 voor het eerst wereldkampioen werd, presteerde ik vooraf ook niet schitterend".

"Sven Nys is natuurlijk de grote favoriet, hij mag het zondag oplossen. Daarnaast verwacht ik dat Zdenek Stybar een bepalende factor zal zijn. De Tsjech zal de wedstrijd willen bepalen, maar toch zie ik hem niet winnen. Lars van der Haar en Tom Meeusen moeten we dan weer kwijt zijn aan de meet. Zij zijn zo snel dat ze zelfs een super-Nys in de sprint kunnen kloppen".

"Als Mario De Clercq een coalitie tussen verschillende Belgen tegen Nys wil smeden, dan moet hij dat maar doen met de mannen van Sunweb-Napoleon Games (Kevin Pauwels en Klaas Vantornout, nvdr.). Ik ben niet gecontacteerd en zou ook niet op dat voorstel ingaan", besloot Albert.

Foto Belga BELGA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties