Niet tennis, maar wiet hét gespreksonderwerp op US Open: "Lijkt wel de woonkamer van Snoop Dogg!" Sport
Niet tennis, maar wiet hét gespreksonderwerp op US Open: "Lijkt wel de woonkamer van Snoop Dogg!"
Sport

Niet tennis, maar wiet hét gespreksonderwerp op US Open: "Lijkt wel de woonkamer van Snoop Dogg!"

Niet het tennis, maar ‘een sterke geur van cannabis’ is het gespreksonderwerp op de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Verschillende toptennissers storen zich aan het gebruik van drugs door fans op de tribunes tijdens de wedstrijden en hopen op maatregelen.

Vooral de opmerkingen van Alexander Zverev, de nummer 12 van de ATP-ranking, worden veel gedeeld op sociale media. Na zijn gewonnen wedstrijd tegen Aleksander Vukic zei de Duitser: “Op baan 17 ruikt het als de woonkamer van Snoop Dogg (een fervente marihuana-gebruiker, red.). Die geur is overal aanwezig.” In tegenstelling tot Snoop, lijken de meeste tennissers er echter geen fan van te zijn…

"Ik kan niet meer ademen en spelen"

Zverev's landgenote, Tamara Korpatsch, had zelfs last van ademhalingsproblemen door de doordringende geur. “Dan kan ik niet meer ademen en kan ik ook niet verder spelen. Ik wil spelen op een locatie waar het aangenaam ruikt,” zei ze. Maria Sakkari (WTA-8) had ook last van de geur. “Soms ruik je eten, maar soms ook sigaretten of wiet. We spelen in een open ruimte, dus we hebben er geen controle over. Misschien komt het wel vanuit het park dat dichtbij de banen ligt.”

Geen bewijs

De United States Tennis Association (USTA) is in ieder geval een onderzoek gestart naar de geur, maar heeft geen bewijs gevonden dat er op de tribunes cannabis wordt gebruikt. Sinds 2022 is het gebruik van cannabis toegestaan in New York. Het Billie Jean King National Tennis Center is echter een rookvrije locatie, maar het aangrenzende Corona Park is openbaar. Op die plek bevinden zich veel daklozen en jongeren.

(Bron: hln.be - Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties