Nieuwe beelden van in publiek tonen wat MvdP over zich heen kreeg op de Oude Kwaremont Sport
Nieuwe beelden van in publiek tonen wat MvdP over zich heen kreeg op de Oude Kwaremont
Sport

Nieuwe beelden van in publiek tonen wat MvdP over zich heen kreeg op de Oude Kwaremont

De derde en laatste passage van Mathieu van der Poel op de Oude Kwaremont tijdens de Ronde van Vlaanderen veroorzaakte opschudding in de wielerwereld. De wereldkampioen werd uitgejouwd en kreeg bier over zich heen van enkele toeschouwers, mogelijk onder invloed van alcohol.

Er zijn nu nieuwe beelden van dit bedroevende tafereel opgedoken. Deze keer van in het publiek gefilmd, waardoor het nog realistischer wordt dan op televisiebeelden. Middelvingers gaan omhoog, beledigingen vliegen in het rond en bier wordt gegooid. Beschamend!

(lees verder onder de video)

Burgerlijke partij

Eerder hadden de organisatoren van de Ronde van Vlaanderen al laten weten dat ze stappen zouden ondernemen. “Als de biergooiers geïdentificeerd worden, zullen we ons burgerlijke partij stellen”, zegt CEO Tomas Van den Spiegel. “Dat hebben we ook gedaan in de Omloop. Daar is op de Muur van Geraardsbergen met bier gegooid naar Marianne Vos. De biergooiers daar werden geïdentificeerd en we hebben ons daar burgerlijke partij gesteld.”

Joost Duhamel, zonechef van de politie Vlaamse Ardennen, is bereid om mee te werken. “We hebben dit niet zelf vastgesteld, maar het is wel te zien op beelden van de wedstrijd. Aan de hand daarvan wordt een proces-verbaal opgesteld en kunnen de verdachten worden geïdentificeerd.”

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties