Nieuws omkoopschandaal barst los in Primera Division Sport
Nieuws omkoopschandaal barst los in Primera Division
Sport

Nieuws omkoopschandaal barst los in Primera Division

De Spaanse krant Marca bevestigt de geruchten rond een nieuw omkoopschandaal in het Spaanse voetbal. Marca laat getuigen uit de eerste en tweede afdeling aan het woord die met hun ervaringen naar buiten komen.

Een speler uit de hoogste afdeling zegt in de krant dat hij aangesproken werd door zijn coach. Die zou aansturen op een gelijkspel. "Mocht het in de 85ste minuut nog gelijk staan, dan moesten we de wedstrijd uitspelen zonder nog te scoren", getuigt de speler.

Wantrouwen

Daarnaast getuigt een coacht dat hij de helft van zijn spelers niet meer vertrouwde. De man dacht er naar eigen zeggen aan heel wat spelers waarvan hij wist dat ze omgekocht waren te vervangendoor jeugd. "Maar dan zou de pers mij ervan beschuldigen dat ik niet wil winnen", zegt hij.

De voorzitter van een Spaanse topclub zou weet gehad hebben van poging tot matchfixing tussen Rayo Vallecano en Mallorca. "Er was contact voor de wedstrijd om het resultaat te bepalen. Maar Rayo heeft dat verhaal gewoon in de doofpot gestoken, dat zou ik niet gedaan hebben", klinkt het.

MCe Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties