"Nieuws sloeg in als een bom" Sport
"Nieuws sloeg in als een bom"
Sport

"Nieuws sloeg in als een bom"

De Nederlandse Rabobank houdt het na 17 jaar in het profpeloton voor bekeken met de sponsoring van de professionele wielerploegen, zowel bij de mannen als de vrouwen. Enkele reacties:

Erik Dekker: "Sloeg in als een bom" De Nederlandse sportdirecteur Erik Dekker kreeg vrijdag via een mailtje te horen dat het verhaal Rabobank in de wielersport stopt.

"Ik weet het net iets vlugger dan jullie dat er een einde komt aan Rabobank in de wielersport", stelde Dekker. "Ik kan ook niet veel meegeven over het hoe en het waarom. Het bestuur van Rabobank zal wel een persconferentie geven waarop alles duidelijk gemaakt wordt. Ikzelf weet ook van niets. Het nieuws sloeg bij mij in als een bom. Ik kreeg een mailtje waarin werd gesteld dat Rabobank zich terugtrekt uit de wielersport. Net als de media wacht ik af of we meer nieuws krijgen."

Marc Wauters: "Het domino-effect van de zaak-Armstrong" Marc Wauters, momenteel sportdirecteur bij Lotto-Belisol, vertoefde negen jaar bij Rabobank als renner. Vrijdag maakte de Nederlandse bank bekend het na zeventien jaar voor bekeken te houden in het profpeloton.

"Dat het Rabobank-team stopt, is een ramp", gaf Wauters mee. "Het nieuws overvalt me totaal. Het hele verhaal rond Lance Armstrong zal de wielersport zeker geen deugd doen. Ik sleet als renner negen jaar bij Rabobank. Ik beleefde er een meer dan toffe tijd, zeker in 2001 toen ik in het gele leidersshirt van de Tour in het eigen Lummen mocht rondrijden. Dat juist deze sponsor ermee stopt, is een ramp. Het domino-effect van de zaak-Armstrong zal ik het maar noemen."

Lars Boom: "Dit is zonde" De Nederlander Lars Boom reageerde vrijdag aangeslagen op het afhaken van sponsor Rabobank. "Dit is heel erg zonde", aldus de renner. "Het is al die tijd zo'n betrouwbare en goede sponsor geweest. Het is echt heel erg jammer dat zij ons nu verlaten."

Volgens Boom wordt de jonge generatie de dupe van het gedrag van de oude generatie. "De Rabobank weet ook dat we nu heel erg goed bezig zijn. Maar natuurlijk moet je het standpunt van de bank ook begrijpen. Maar wij zijn toch de dupe van iets waar wij niets mee te maken hebben."

Boom gaat er wel vanuit dat hij volgend seizoen binnen de ploeg kan blijven fietsen. "We hebben doorlopende contracten en die worden ook gewoon betaald. We kunnen zonder sponsor rijden voorlopig. Alles staat ook op de rit voor volgend jaar. Ik hoop dat we ons kunnen laten zien en zo een nieuwe sponsor warm kunnen maken", aldus de voormalige veldrijder.

Robert Gesink: "Wij betalen de rekening" Robert Gesink, de afgelopen jaren kopman bij Rabobank, stelt dat zijn generatie de rekening moet betalen voor het gebruik van doping door zijn oude collega's. "We waren de laatste jaren juist een andere weg ingeslagen. Ik denk dat ik de eerste man ben van de nieuwe generatie. Het is heel erg zuur dat wij nu de rekening moeten betalen voor wat er in het verleden is gebeurd."

Gesink beseft dat de ploeg in een hele moeilijke positie zat. "Het is naïef om te denken dat de Rabobank het rapport over Lance Armstrong fraai zou vinden. Dus je houdt er wel rekening mee. Het is 17 jaar een verschrikkelijk mooi project geweest. Het is echt heel jammer dat dit op deze manier ten einde komt. Het zijn waardeloze tijden. Het is onduidelijk waar het naartoe moet. Ik hoop dat er een goede oplossing komt."

Archieffoto's: Erik Dekker (boven), Marc Wauters, Lars Boom en Robert Gesink(inzet)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties