Nu de licentie een feit is, krijgt het raceteam van Thibaut Courtois steeds meer vorm Sport
Nu de licentie een feit is, krijgt het raceteam van Thibaut Courtois steeds meer vorm
Sport

Nu de licentie een feit is, krijgt het raceteam van Thibaut Courtois steeds meer vorm

De plannen waren al gesmeed, en nu is ook de licentie binnen. Thibaut Courtois (31) zal vanaf volgend jaar met zijn eigen team, TC Racing, deelnemen aan de Spaanse Formule 4. Deze ontwikkeling komt voort uit zijn passie voor autosport, die tijdens zijn revalidatie van een knieoperatie steeds meer vorm krijgt.

We zijn allemaal bekend met de beelden: Thibaut Courtois, midden in de coronapandemie, die zich volledig stortte op zijn racesimulator om samen met F1-piloot Alex Albon (Williams) deel te nemen aan een virtuele Grand Prix. Het is geen geheim dat de doelman van Real Madrid een grote liefde heeft voor de autosport. Nu voegt hij hier een nieuw hoofdstuk aan toe. Courtois zal vanaf volgend jaar met zijn team TC Racing, voluit Thibaut Courtois Racing, deelnemen aan Formule 4-races.

F1-coureur als teambaas

Niet als coureur, maar als teambezitter. Courtois heeft Roberto Merhi (32), een voormalige Spaanse F1-coureur, aangesteld als adviseur en teambaas. Courtois heeft ook al een aantal ingenieurs en technici gevonden voor zijn team. Hoewel de namen van de coureurs bij TC Racing nog niet bekend zijn, schijnt Courtois al een shortlist te hebben opgesteld. Met de lancering van een eigen Instagram-pagina wordt het team nu ook digitaal werkelijkheid.

Link naar België

Hoewel de plannen om in de F4 te racen er al waren sinds afgelopen zomer, kunnen ze nu daadwerkelijk worden uitgevoerd dankzij de verkregen licentie. Deze licentie is overigens afkomstig van de Spaanse federatie (RFEdeA) en is geldig voor Spaanse Formule 4-races, hoewel Courtois ook internationaal wil deelnemen. De Spaanse Formule 4 heeft overigens een link naar België, met races op circuits in Motorland, Navarra, Jerez, Cheste, en Barcelona. Het kampioenschap omvat ook internationale races in Estoril (Portugal) en Spa-Francorchamps (België).

Jonge coureurs voorbereiden

Elk raceweekend bestaat uit zeven sessies, waaronder twee vrije trainingen van elk 40 minuten, twee kwalificatiesessies van 15 minuten die de startgrid voor elke race bepalen, en drie races. Twee van deze races duren een half uur plus één ronde, terwijl de derde wedstrijd 25 minuten plus één ronde duurt. De Formule 4 is een relatief jong kampioenschap, opgericht door de FIA in 2014 om de overgang van jonge coureurs van karting naar de racewereld te vergemakkelijken.

Een bekend voorbeeld van een coureur die in deze klasse heeft gereden, is Lance Stroll, momenteel actief voor Aston Martin in de Formule 1. Het kampioenschap streeft ernaar jonge coureurs op de best mogelijke manier voor te bereiden op hun promotie naar hogere racecategorieën, met gegarandeerde circuittijd van minimaal 180 minuten per weekend, zoals vermeld op de website van de Spaanse Formule 4.

(bron: hln.be - Intropic: Screen grabs Instagram/Thibaut Courtois)

3 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties