Nu ook de snelste in de lucht! Max Verstappen installeert racesimulator in zijn opvallende privéjet Sport
Nu ook de snelste in de lucht! Max Verstappen installeert racesimulator in zijn opvallende privéjet
Sport

Nu ook de snelste in de lucht! Max Verstappen installeert racesimulator in zijn opvallende privéjet

Vanaf zondag 5 maart gaat Max Verstappen (25) op zoek naar zijn derde wereldtitel Formule 1 op rij. Maar de Nederlander neemt ook het sim-racen, racen in een virtuele omgeving vanuit de racestoel, heel ernstig. Dat bleek nog toen Verstappen enkele weken geleden razend werd tijdens de virtuele 24 uur van Le Mans. Hij reed met zijn team aan de leiding toen plots de verbinding uitviel en ze pardoes uit de wedstrijd werden gezet.

Bleek achteraf dat het probleem bij de organisatie lag en niet bij het team van Verstappen. Die laatste reageerde boos: “Dit is een schande. Rampzalig gewoon. Ik doe nooit meer mee aan Le Mans. En dat komt door de incompetentie van de organisatie.” Verstappen is een winnaar, punt aan de lijn. En winnaars willen alleen, inderdaad, winnen. Daarom liet Verstappen zelfs in zijn privéjet een racesimulator installeren. Hij kan dus nu ook in de lucht racen!

Helmut Marko, chef van de F1-stal van Red Bull, zegt daarover: “Een goede zaak, Max heeft die afleiding nodig. En kijk naar zijn twee F1-titels. Kwaad doet sim-racen niet.” Over die privéjet gesproken… Verstappen is sinds eind 2020 de trotse eigenaar van een Falcon 900EX, die hij kocht van Virgin-baas Richard Branson. Hij betaalde er naar het schijnt tussen de 10 en 12 miljoen euro voor.

(lees verder onder de video)

Baden in luxe

Verstappen gaf het toestel meteen een eigen ‘touch’ door de witte carrosserie een tikkeltje aan te passen. Hij koos voor de kleuren zwart en oranje, terwijl op de staart van het vliegtuig een leeuwenkop met zijn initialen werd aangebracht. Binnenin is het baden in luxe, zoals je in onderstaande video kunt zien. En sinds kort vind je er dus ook een racesimulator…

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties