Ook Club Brugge betrokken in omkoopschandaal? Sport
Ook Club Brugge betrokken in omkoopschandaal?
Sport

Ook Club Brugge betrokken in omkoopschandaal?

Voetbal en geld, we schreven het al eerder dat het een gedroomde combinatie is. Nu wordt Club Brugge in verband gebracht met omkoping en niet door de minste…
Voor de Duitse televisiezender ARD kwam Rudof Stinner getuigen. Stinner werkte vroeger bij de UEFA en is gespecialiseerd in omkoping en gokmisdrijven. Hij vertelde dat hij de avond voor het beruchte 'Mirakel van Maribor' (Club Brugge boog een 3-0 achterstand in het laatste half uur nog om naar een 3-4 overwinning) te horen had gekregen dat hij de wedstrijd 'goed moest volgen'. Zijn bron, afkomstig uit de Balkan, voorspelde hem het wedstrijdverloop. Tijdens de wedstrijd zouden er hoge bedragen ingezet zijn - want wie had nog gedacht dat Club Brugge die 3-0 achterstand nog zou ophalen?

Volgens de toenmalige trainer Christoph Daum zijn de reportage én het boek waarin dit beweerd wordt, regelrechte roddels. Bij Club Brugge zelf verzekerde men Sporza dat de club in geen enkel onderzoek betrokken is. "Het was een uitzonderlijk wedstrijdverloop, maar we speelden ook gewoon goed voetbal in de laatste 25 minuten. We wonnen met bloed, zweet en tranen.", klinkt het daar. (KA)

Wie de beelden van de wedstrijd nog eens wil terug bekijken, kan dat hier:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties