Ook Messi naar Saudi-Arabië? Dit fenomenale bedrag kan de Argentijn gaan verdienen bij Al-Hilal Sport
Ook Messi naar Saudi-Arabië? Dit fenomenale bedrag kan de Argentijn gaan verdienen bij Al-Hilal
Sport

Ook Messi naar Saudi-Arabië? Dit fenomenale bedrag kan de Argentijn gaan verdienen bij Al-Hilal

De Saoedi-Arabische club Al Hilal staat klaar om Lionel Messi een verleidelijke deal van 300 miljoen euro per jaar aan te bieden. Messi’s vader zou al in Saudi-Arabië zijn om daar gesprekken te voeren. Messi is momenteel speler van Paris Saint-Germain, maar zijn contract loopt in de zomer af, waardoor hij over minder dan zes maanden een vrije speler wordt.

In tegenstelling tot wat algemeen wordt beweerd, heeft Messi volgens L'Equipe niet ingestemd met een verlenging van zijn contract in het Parc des Princes, wat hoop geeft aan partijen als Inter Miami en zijn voormalige club FC Barcelona. Maar Al Hilal wil Messi ook wegkapen uit de Ligue 1, volgens Mundo Deportivo, dat donderdagmiddag meldde dat de Saoedi's bereid zijn om de zevenvoudig Ballon d'or-winnaar een verrukkelijk bedrag te bieden.

Hierdoor zou hij Cristiano Ronaldo voorbijsteken als 's werelds best betaalde speler. Ronaldo verkaste naar Al Nassr, de rivaal van Al Hilal, en zou daar naar verluidt 210 miljoen euro per jaar gaan verdienen. In 2022 werd Messi tweede in Forbes' lijst van best betaalde voetballers ter wereld met een inkomen van 120 miljoen euro, waarvan 65 miljoen op het veld en 55 miljoen daarbuiten. Zijn teamgenoot Kylian Mbappe stond op nummer één met 128 miljoen dollar.

Doet hij het of doet hij het niet?

Het Catalaanse dagblad Mundo Deportivo zegt dat dit weliswaar voor Messi ‘moeilijke’ bedragen zijn om af te wijzen, maar dat ‘het nog maar de vraag is of de Argentijn zou instemmen met een verhuizing naar een land met zulke andere gewoonten en zo'n complex klimaat qua temperaturen’. Messi is echter geen onbekende in Saoedi-Arabië nadat hij in 2022 ambassadeur werd voor de toerismecampagne 'Visit Saudi' van het Koninkrijk. Afwachten dus wat het wordt…

(Bron: Forbes)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties