Philippe Gilbert: "Tour 2012 wordt groot spektakel" Sport
Philippe Gilbert: "Tour 2012 wordt groot spektakel"
Sport

Philippe Gilbert: "Tour 2012 wordt groot spektakel"

De Tour 2012 wordt volgens Philippe Gilbert een evenwichtige editie. De Belgische kampioen, die volgend seizoen voor het BMC van huidig Tourwinnaar Cadel Evans uitkomt, was dit jaar nog goed voor een ritzege in de Tour.

"Er zijn ritten voor sprinters, klimmers, vrijbuiters en tijdritspecialisten. De Tour 2012 wordt sowieso een groot spektakel", verklaarde Gilbert, die dinsdag aanwezig was op de voorstelling van de 99ste editie van de Ronde van Frankrijk.

"Ik heb ook gezien dat er enkele mooie hellingen zijn aan de aankomst in Seraing en Boulogne, regio's die ik goed ken. Maar in 2012 droom ik ervan om in het team van de Tourwinnaar te zitten. Het wordt in ieder geval een eer voor mij om erbij te zijn. Ik zal hier en daar ook mijn eigen kans mogen gaan."

De Tour 2012 gaat net zoals in 2004 in Luik van start. "Als ik één etappe moet uitkiezen in België, kies ik die van Seraing, want de rit is daar niet makkelijk. Maar alles hangt af van het koersverloop. Als Cadel Evans na de proloog bijvoorbeeld in de gele leiderstrui rijdt, zal de hele ploeg in functie van hem rijden", luidde het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties