Pitstops bij Formule 1: 1950 VS heden (video) Sport
Pitstops bij Formule 1: 1950 VS heden (video)
Sport

Pitstops bij Formule 1: 1950 VS heden (video)

Bij ons niet zo gek populair, maar desalniettemin een vette sport: Formule 1. Racers geven het beste van zichzelf en breken record na record. En da 's al decennia lang het geval.

Waar de piloten op het circuit volle pond geven, staat er langs de kant ook een heus team aan techniekers klaar. Die geven ook allen 't beste van zichzelf. In deze video zie je 't verschil tussen een pitstop anno jaren '50 en nu. En de verschillen zijn op z'n zachts gezegd opmerkelijk.

Waar hamers een halve eeuw geleden weelderig slingerden en een vervanging van wielen, verse brandstof en schoonmaken der windschermpje vroeger meer dan een minuut in beslag nam, kan je nu het woord 'racepiloot' nog niet uitspreken of de gekken zijn al terug de baan op.

Hoe dat ooit nog sneller kan is ons een raadsel, maar wie weet moeten in de toekomst racers zelfs niet meer stoppen voor een reparatie en gebeurt het allemaal in volle finale met de hulp van drones... We zullen wel zien... Eerst nog eens genieten van hoe het vroeger was: (RVH)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties