Proces-gokchinees: Ex-manager Verbroedering Geel schreeuwt onschuld uit Sport
Proces-gokchinees: Ex-manager Verbroedering Geel schreeuwt onschuld uit
Sport

Proces-gokchinees: Ex-manager Verbroedering Geel schreeuwt onschuld uit

In het proces rond 'gokchinees' Zheyun Ye en de vervalste wedstrijden in de seizoenen 2004-2005 en 2005-2006 is donderdagvoormiddag de verdediging van voormalig Verbroedering Geel-manager Bruno Belmans aan het woord geweest. De man staat terecht voor omkoping en bendevorming maar ontkent met klem dat hij ook maar iets fout gedaan heeft. Het federaal parket heeft 12 maanden cel tegen hem geëist.

Belmans zou geprobeerd hebben een speler van Waasland-Beveren om te kopen, in aanloop naar de wedstrijd tussen beide clubs, net in de periode dat Zheyun Ye voet aan de grond probeerde krijgen bij Verbroedering Geel. "Beide zaken hebben eigenlijk niets met elkaar te maken", zei meester Dimitri de Béco, de advocaat van Belmans. "Mijn cliënt heeft, samen met zijn clubvoorzitter, éénmaal Ye ontmoet en éénmaal Allatta, maar toen bleek dat Ye invloed wou uitoefenen op het sportief beleid, zijn alle onderhandelingen afgebroken. Het contact met de speler van Waasland staat daar los van."

Belmans geeft immers toe dat hij de betrokken speler, Gerry Poorters, via een sponsor benaderde maar dat was met het oog op een transfer, aldus de verdediging. "Mijn cliënt heeft zelfs geen rechtstreeks contact gehad met Poorters en heeft hem zeker niet gevraagd om tegen Geel slecht te spelen."

De voormalige Geel-manager vermoedt dat Poorters er door de directie van Waasland-Beveren toe aangezet werd om klacht in te dienen voor poging omkoping. Enkele dagen voordien was een andere Waasland-speler immers ook al benaderd, door voetballer Jean-Pierre La Placa. "Maar daar heeft mijn cliënt niets mee te maken, hij kent La Placa niet eens", zei meester de Béco.

De verdediging wees er ook op dat Belmans al door de KBVB al 3 jaar geschorst was voor zijn ongeoorloofde contacten met Poorters.

Foto Belga: Openbare aanklager Jean-Pascal Thoreau BELGA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties