Quick-Step met vier Belgen naar Tour de France Sport
Quick-Step met vier Belgen naar Tour de France
Sport

Quick-Step met vier Belgen naar Tour de France

Wielerformatie Quick-Step heeft maandag de namen van de negen renners bekend gemaakt die op zaterdag 2 juli aan de start van de Tour de France staan. Er gaan vier Belgen mee.

In de selectie van de Belgische ProTourformatie zitten met Tom Boonen, Gert Steegmans, Dries Devenyns en Kevin De Weert vier landgenoten. De Nederlanders Niki Terpstra en Addy Engels, de Fransen Sylvain Chavanel en Jérôme Pineau en de Duitser Gerald Ciolek vervolledigen de selectie.

"Dit is een heel competitief team, dat het iedereen in elke situatie moeilijk kan maken", zegt sportdirecteur Wilfried Peeters. "Net zoals vorig jaar gaan we agressief proberen te koersen. Vooral de
eerste competitieweek wordt interessant. Renners die graag aanvallen, zoals Chavanel, Pineau, Devenyns en Terpstra, zullen zeker mogelijkheden krijgen. Ook in de sprint hebben we met Boonen, Steegmans en
Ciolek kanshebbers."

"We zullen er alles aan doen om een rit te winnen, dat wordt ons doel deze Tour. In de moeilijkere etappes gaat de ploeg Kevin De Weert bijstaan. We starten deze Tour in de beste conditie, zowel op mentaal als op fysiek vlak", besluit Peeters.

Vorig jaar won Quick-Step met Sylvain Chavanel twee Tour-etappes. "La Machine" reed ook enkele dagen in de gele leiderstrui.

Archiefbeeld 2007 Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties