Ref verliest z'n kalmte, geeft speler een knietje in de noten en wordt 12 matchen geschorst Sport
Ref verliest z'n kalmte, geeft speler een knietje in de noten en wordt 12 matchen geschorst
Sport

Ref verliest z'n kalmte, geeft speler een knietje in de noten en wordt 12 matchen geschorst

Een Mexicaanse scheidsrechter die een voetballer een knietje in zijn noten gaf nadat hij zijn kalmte verloor, is voor 12 wedstrijden geschorst. Fernando Hernandez werd zaterdag (1 april) tijdens een Liga MX-wedstrijd op camera betrapt toen hij ‘zijn linkerknie in de richting van middenvelder Lucas Romero bewoog’. Romero en zijn teamgenoten waren op dat moment aan het protesteren tegen een beslissing van de scheids.

Hernandez verontschuldigde zich na de wedstrijd: "Aan de fans en het publiek in het algemeen bied ik mijn excuses aan, evenals aan Romero, voor mijn reactie. Ik zou hem of een andere speler nooit aanvallen. Ik ben me hiervan bewust en zal me houden aan de beslissing van de tuchtcommissie." De betrokken speler had er publiekelijk voor gepleit de straf voor de scheidsrechter niet te zwaar te maken. "Natuurlijk zijn scheidsrechters ook maar mensen, ze kunnen vaak fouten maken en die fouten leiden uiteindelijk tot wat er is gebeurd, een hoop misverstanden," zei hij.

(lees verder onder de foto)

Ref verliest z'n kalmte, geeft speler een knietje in de noten en wordt 12 matchen geschorst

Bewogen wedstrijd 

"Ik vraag niets, hij vertelde me dat het onbedoeld was. Maar ik wil gewoon dat ze ons ook respecteren zoals wij hen respecteren op het veld omdat zij de autoriteit zijn,” klonk het nog. Romero's pleidooien zijn echter in dovemansoren gevallen, want Fernandez kreeg een straf van 12 wedstrijden opgelegd. Ex-scheidsrechter Felipe Ramos Rizo hekelde in de pers zijn ex-collega Fernandez.

“Een scheidsrechter die een kniestoot uitdeelt aan een speler… Hoe verklaar je deze agressie? Het kan hem zijn carrière kosten!” zei hij. Het was een bewogen match, want aan de zijlijn kregen ook beide trainers het met elkaar aan de stok en werden allebei naar de tribunes gestuurd. De buit werd uiteindelijk gedeeld, want de match eindigde op een gelijkspel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties