Review: Hearthstone Murder at Castle Nathria– Een solide nieuwe uitbreiding Sport
Review: Hearthstone Murder at Castle Nathria– Een solide nieuwe uitbreiding
Sport

Review: Hearthstone Murder at Castle Nathria– Een solide nieuwe uitbreiding

De volledige eindscore en de plus en minpunten van Hearthstone Murder at Castle Nathria kan je bekijken op onze gaming website 1337 Games.

Het is tijd voor de tweede grote Hearthstone-uitbreiding van het jaar. Afgelopen week verscheen Murder at Castle Nathria en wij zijn uitgebreid aan de slag gegaan met de nieuwe kaarten. Zoals de naam aangeeft is er moordenaar actief in Castle Nathria. De nieuwe uitbreiding bestaat uit kaarten die passen bij dit thema zoals detectives maar ook verdachte figuren. Is Murder at Castle Nathria een geslaagde uitbreiding geworden?

135 gloednieuwe kaarten

Net als voorgaande uitbreiding bevat Murder at Castle Nathria 135 gloednieuwe kaarten die gaan over een moord in Castle Nathria. Zo zijn er verschillende minions die heel verdacht zijn, allemaal figuren die achter de moord kunnen zijn. Daarnaast zijn er ook minions die een rol als detective hebben en de moord proberen op te lossen. Alle 9 classes hebben een aantal vette nieuwe kaarten gekregen. Nieuwe kaarten zijn te ontgrendelen via kaartpakketten die je met echt geld of met je verdiende in-game currency genaamd Gold kan kopen.

Het thema is heel vet, het design van de kaarten ook. Met name de animaties zijn bijzonder goed gedaan, zoals de effecten van duistere blood magic. Helaas blijft het hierbij, want echt een verhaal zoals een kort in-game evenement, is er niet. Sire Denathrius is vermoord, maar wie de dader is, komen we nooit te weten. Dat voelt als een gemiste kans, want hoe vet zou het zijn als we een korte single player experience konden spelen waarbij we aanwijzingen konden verzamelen om uiteindelijk de dader te vinden.

Review: Hearthstone Murder at Castle Nathria– Een solide nieuwe uitbreiding

Meta lastig voor nieuwkomers

Hearthstone is een free-to-play game, maar om echt mee te draaien met de meta, heb je veel kaartpakketten nodig. Om serieus competitief Hearthstone te spelen, moet je beschikken over een sterke meta deck en die zijn niet goedkoop om te craften of te verzamelen. Vaak heb je niet genoeg aan kaarten uit één uitbreiding, maar moet je ook beschikken over kaarten uit andere uitbreidingen. Als free-to-play speler is het wel mogelijk om ver te komen, maar dan beschik je niet over meerdere decks. Free-to-play spelers moeten iedere uitbreiding genoegen nemen met één of twee competitieve decks.

Een voordeel is wel dat je bestaande Standaard decks van de vorige uitbreiding, nu ook bruikbaar zijn. Bij de vorige uitbreiding was dit niet het geval, want een hoeveelheid oudere kaarten gingen uit roulatie en zijn enkel nog te gebruiken in de modus Wild.

Review: Hearthstone Murder at Castle Nathria– Een solide nieuwe uitbreiding

Locations

Murder at Castle Nathria brengt nieuwe kaarten naar de game genaamd Locations. Dit zijn geen minions, wapens of spells. Locations zijn kaarten die je plaatst op het bord. Net als een wapen heeft iedere location een durability. Een location verliest één durability wanneer de speler het effect van een location-kaart activeert. Zo heeft de Shaman-kaart Muck Pools 3 durability. Spelers kunnen het effect van de kaart 3 keer activeren voordat de kaart verdwijnt. Muck Pools geeft je de mogelijkheid om een minions te transformeren in een minion van een niveau hoger. Wat Locations zo effectief maakt, is dat deze niet zijn te counteren door je tegenstander. Een minion of een spell kan geen Location vernietigen, alleen als er geen durability meer is, verdwijnt een location.

Review: Hearthstone Murder at Castle Nathria– Een solide nieuwe uitbreiding

Infuse

Net als iedere uitbreiding is er ook een nieuwe keyword. In Murder at Castle Nathria zijn er verschillende kaarten met de keyword Infuse. Dit zijn kaarten die sterker worden wanneer je deze blijft houden in je hand. Kaarten met Infuse worden sterker wanneer jouw minions sterven. Als er bijvoorbeeld Infuse (3) op een kaart staat, wordt de kaart sterker nadat drie minions gestorven zijn op het bord. Nieuwe decks proberen niet alleen effectief te zijn op het bord, maar ook om de kaarten in je hand sterker te maken. Hearthstone heeft ineens een nieuwe laag strategie gekregen. Niet alleen wordt een kaart krachtiger met de keyword Infuse, maar de art van een kaart verandert ook, een klein maar heel vet detail.

Review: Hearthstone Murder at Castle Nathria– Een solide nieuwe uitbreiding

Opvallende en zeer creatieve kaarten

Net als bij iedere uitbreiding zijn er kaarten die heel creatief zijn bedacht en de meta doen veranderen. Misschien wel de belangrijkste kaart die je moet hebben is Prince Renathal. Dit is een echte meta changer, want je start een duel door Prince Renathal niet meer met 30HP en 30 kaarten, maar 40HP en 40 kaarten. Door Prince Renathal kan je langer overleven en dus ook meer doen met kaarten die heel duur zijn om in te zetten. Vaak zijn kaarten die 9 of 10 mana kosten niet heel boeiend omdat een duel meestal al voor turn 8 wordt beslist. Met Prince Renathal wordt een duel wel vaker langer en daardoor veranderen de verschillende strategieën. Enkele decks van deze uitbreiding zouden niet werken zonder Prince Renathal, zo belangrijk is deze legendarische kaart.

Een andere kaart die we willen opnoemen is Remornia Living Blade. Zoals de naam aangeeft is dit een wapen voor de Warrior class, maar er is meer. Dit is namelijk ook een minion met 4 attack. Iedere keer dat je een aanval uitvoert met Remornia op het veld, zorgt ervoor dat Remornia naar je hand komt als wapen. Zo krijgt de Warrior met één kaart meer controle over het bord.

Een kleine balans-update lijkt nodig

Murder at Castle Nathria voelt redelijk gebalanceerd aan voor de eerste week van release. We zijn een behoorlijk aantal nieuwe soorten decks tegengekomen, dus de meta lijkt zeker te gaan veranderen. Interessante decks nu zijn Skeleton Mage, Imp Warlock, Rage Warrior, Ramp Druid, Secret Roque en Buff Priest.

De enige decks waar Blizzard wat ons betreft naar kan kijken zijn Ramp Druid en Imp Warlock. Deze decks lijken op dit moment een beetje te sterk waarbij een duel al klaar is bij beurt 5 of 6. Demon Hunter, een class die domineerde bij de vorige uitbreiding lijkt het minst interessant in deze uitbreiding. Een kleine balans update lijkt nodig waarbij Imp Warlock en Ramp Druid een kleine nerf krijgen. Demon Hunter kan het beste een buff gebruiken.

Conclusie

Murder at Castle Nathria is een solide uitbreiding. Alle classes hebben genoeg nieuwe kaarten om interessante nieuwe decks te maken zoals Skeleton Mage, Secret Rogue en Rage Warrior. Alleen de Demon Hunter class lijkt nu een beetje underpowerd, terwijl Imp Warlock en Ramp Druid een beetje te effectief zijn. Een kleine balansupdate lijkt nodig. Verder is het thema van de uitbreiding heel interessant, maar het is jammer dat hier niet veel mee is gedaan. De uitbreiding blijft alleen bij kaarten en bij een murder mystery zou een korte single player ervaring geweldig zijn. Desalniettemin draait Hearthstone vooral om PvP en de 135 nieuwe kaarten zijn allemaal stuk voor stuk interessant.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties