Review: Trust GXT 255+ Onyx – Een goede streaming microfoon voor gamers Sport
Review: Trust GXT 255+ Onyx – Een goede streaming microfoon voor gamers
Sport

Review: Trust GXT 255+ Onyx – Een goede streaming microfoon voor gamers

Microfoons worden steeds belangrijker, terwijl de vraag met ieder jaar toeneemt. Voor het creëren van vette content, is een goede microfoon heel belangrijk. Of je nu video’s voorziet van commentaar, games interactief gaat livestreamen of een podcast opneemt, een microfoon is een must. Wij hebben van Trust de mogelijkheid gekregen om aan de slag te gaan met de nieuwe high end streaming microfoon genaamd de Trust GXT 255+ Onyx. Is deze de moeite waard?

Strak design met RGB

Trust zet de laatste jaren steeds meer in op design en dat zien we ook terug in de Trust GXT 255+ Onyx. De microfoon en de microfoonarm zijn voorledig in het zwart. Het geheel oogt strak, minimalistisch en premium. Het design oogt minimalistisch totdat je de verlichting aanzet. De Trust GXT 255+ Onyx heeft namelijk een LED-ring die licht geeft. Wanneer de verlichting aangaat, is het wel echt een product voor de doelgroep gamers.

De verlichting is naar wens in te stellen met de officiële software. De LED is meerkleurig, zes kleurtjes om precies te zijn, en de lampjes zijn behoorlijk helder. Dit zorgt voor een coole uitstraling met name in donkere omgevingen. Een leuk klein detail is dat de verlichting op rood staat wanneer de microfoon gedempt is. In één oogopslag zie je of de microfoon aanstaat.

Een ander leuk design van de Trust GXT 255+ Onyx is dat er goed is nagedacht over cable management. De kabel van de microfoon wordt als het ware weggewerkt met de bijgeleverde arm. Hierdoor ziet het geheel er extra strak en clean uit. Voor gebruiksgemak heeft Trust deze microfoon voorzien van een extra USB-ingang.

Review: Trust GXT 255+ Onyx – Een goede streaming microfoon voor gamers

Microfoonarm inbegrepen

De Trust GXT 255+ heeft een prijskaartje van €199. Dit is best hoog, maar hier krijg je wel een volledig pakket. In de doos van de Trust GXT 255+ Onyx, is er namelijk ook een microfoonarm inbegrepen. Bij veel andere fabrikanten moet je een microfoonarm zelf kopen, wat zorgt voor extra kosten. Bij de Trust GXT 255+ Onyx, krijg je alles wat je nodig hebt in één pakket.

De microfoonarm van de Trust GXT 255+ Onyx voelt heel stevig aan. Het is gemaakt van licht aluminium waardoor het robuust aanvoelt maar tegelijkertijd niet heel zwaar is. De onderdelen van de microfoon zijn van hoge kwaliteit. De scharnieren zetten alles goed vast zonder dat je het heel veel moeit draaien. De tafelklem is voorzien van zachte padding waardoor het geen krassen oplevert aan de tafel. De tafelklem is wel behoorlijk dik, waardoor je wel moet letten op plaatsing. De microfoonarm plaatsen aan de kant van de muur kan wat lastig zijn, Je moet de tafel iets verschuiven zodat de klem past. Afhankelijk van je setup, kan dit wel of niet een probleem zijn.

De Trust GXT 255+ Onyx beschikt verder over een handige Shock Mount. Hiermee worden opnames van contactgeluiden aanzienlijk verminderd. Denk aan het geluid van kabels of het geluid tijdens het typen. Het aansluiten van de Trust GXT 255+ Onyx is letterlijk plug & play. Sluit de USB-kabel op je PC en je bent klaar.

Review: Trust GXT 255+ Onyx – Een goede streaming microfoon voor gamers

Opnames van studiokwaliteit

De Trust GXT 255+ Onyx is een cardioïde microfoon. Deze microfoon heeft een focus op de stem van de spreker. Achtergrondgeluiden worden effectief weg gefilterd. Het filteren werkt best goed. Wij hebben een oude laptop draaien waar de ventilatoren zorgen voor veel lawaai. Ondanks dat deze laptop dichtbij stond, waren de ventilatoren in onze microfoon test niet te horen. De Trust GXT 255+ Onyx is geschikt voor professioneel gebruik waar het puur draait om helder audiokwaliteit. Denk aan het opnemen van podcasts of werk als stemacteur.

De Trust GXT 255+ Onyx heeft een sterke focus wat geluid zuiver en helder oppikt. De microfoon lijkt alleen een minder focus te hebben op de base van je stem. Bij de EPOS B20-microfoon die we eerder dit jaar onder de loep namen, was er meer een nadruk op base. Dit is echt een pure cardioïde microfoon zonder speciale of hele geavanceerde features. De Trust GXT 255+ Onyx doet goed wat het moet doen en niet meer dan dat.

De Trust GXT 255+ Onyx heeft een 3.5mm AUX-aansluiting. Sluit een headset met een 3.5mm audiokabel, en je kan direct je eigen stem in hoge kwaliteit horen. Dit maakt het aanpassen van de kwaliteit van opnames veel eenvoudiger.

https://www.youtube.com/embed/ZPOrj1R8vOk

Conclusie

De Trust GXT 255+ Onyx is een fijne microfoon die goed audio opneemt en achtergrondgeluid heel effectief kan filteren. De microfoon zorgt voor hoogwaardige audio opnames die heel zuiver klinken. De base ontbreekt hier wel een beetje. De microfoon ziet er verder strak uit, het is stevig gebouwd en er wordt een microfoonarm bijgeleverd. De RGB-verlichting van de microfoon, maakt deze microfoon heel cool. Dit is een microfoon die je juist wil showen tijdens livestreams. Indien je een goede streaming microfoon zoekt voor het streamen of het maken van content, dan is de Trust GXT 255+ Onyx zeker een optie om te overwegen.

Je kan de Trust GXT 255+ Onyx hier kopen en de volgende dag geleverd krijgen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties