Richie Porte wint vijfde etappe Baskenland Sport
Richie Porte wint vijfde etappe Baskenland
Sport

Richie Porte wint vijfde etappe Baskenland

Richie Porte (Sky) heeft vrijdag de vijfde etappe in de 53e Ronde van het Baskenland (WorldTour) gewonnen.

Na 166,1 kilometer van Eibar naar Beasain had de 28-jarige Australiër vier seconden voor op de Spanjaard Samuel Sanchez, die de Colombiaan Sergio Henao voor de tweede plaats achter zich liet. Als vijftiende op 44 seconden was Maxime Monfort beste Belg.

Henao leider

Henao blijft leider. Hij heeft zes seconden voor op zijn landgenoot Nairo Quintana en op Porte. De Spanjaard Alberto Contador begint zondag als vierde in het klassement, op tien seconden, aan de afsluitende tijdrit van 24 kilometer.

Met tien beklimmingen was de rit heel geaccidenteerd. Het barslechte weer deed een pak renners snel de remmen dichtknijpen, onder hen wereldkampioen Philippe Gilbert. In een vroege vlucht zaten met José Herrada, Rui Costa, Andrew Talansky en Jakob Fuglsang vier renners die op minder dan twee minuten stonden, zodat de ploeggenoten van leider Henao het verschil klein hielden.

Ontsnapping Fraile

Op een versnelling van Costa hadden alleen Herrada, Navarro, Talansky en Fuglsang een antwoord. Even later werden ze allemaal voorbijgereden door de uit het peloton ontsnapte Omar Fraile. Terwijl alle vroege vluchters ook door het peloton werden bijgehaald, nam de Spanjaard anderhalve minuut voorsprong.

Pas op zes kilometer van de finish moest Fraile buigen. Henao en Sanchez namen wat voorsprong in de afdaling van de slotklim, Porte, Contador, Quintana, Simon Spilak, John Gadret en Pieter Weening sloten nog aan. De uitval van Porte net voor de slotkilometer was goed voor zijn vijfde zege van het seizoen.

Belga Foto: AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties