Roeselare vloert Maaseik in bekerfinale Sport
Roeselare vloert Maaseik in bekerfinale
Sport

Roeselare vloert Maaseik in bekerfinale

Nadat Knack Roeselare in de competitie al twee keer de maat had genomen van rivaal Noliko Maaseik, leken de Limburgers zondag in de bekerfinale revanche te nemen na een overweldigende eerste set. Maar de West-Vlamingen herpakten zich, Tuerlinckx werd tot "speler van de match" uitgeroepen en zijn ploeg greep voor de achtste keer in de geschiedenis de Belgische beker na 1-3 winst.

In de clash tussen de twee Belgische tenoren, startte Noliko Maaseik het gretigst. Met een haast ondoordringbaar blok (7 punten in de eerste set) hielden de Limburgers het aanvalsgeweld van Tuerlinckx onder controle. Met zelf een uitstekende Egleskarns in de rangen en de float-serves van Van de Voorde haalde Maaseik een vlotte eerste setwinst binnen: 25-16.

Heel ander spelbeeld in de tweede set. Westphal werd nu beter bediend, Paulides scoorde zijn puntjes doorheen het midden, Wounembaina werd afgeblokt en ook Tomas Rousseaux droeg zijn steentje bij. Met opslagen van Rosiers kwam Maaseik wel terug tot 13-15, maar Westphal bleef sterk en slim spelen, terwijl het Roeselaarse blok stilaan beter gesloten geraakte (6 punten in de tweede set).

Heel evenwichtige derde set, waarin Tuerlinckx zijn ploeg aan de winst leek te helpen bij 15-18, maar de opslagen van Van de Voorde en het aanvalswerk van Maan en Egleskalns brachten Maaseik opnieuw langszij bij 21-21. Maar bij 23-23 zorgden een koele Westphal en Tuerlinckx voor de tweede Roeselaarse setwinst.

Nogmaals een evenwichtige vierde set tot 13-13, wanneer Tuerlinckx voor een eerste kloofje zorgde bij 15-18 en de ingevallen Claes dat hielp uitdiepen tot 16-20. Roeselare voelde de bekerwinst naderen, maar een goed blok van Maaseik en Egleskalns zorgden voor tegenwicht en 20-22. Maar Paulides en Tuerlinckx zorgden voor de achtste bekerwinst van Knack Roeselare.

Setstanden: 25-16, 19-25, 23-25, 22-25.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties