Roxane Taeymans wordt Europees beloftenkampioen judo Sport
Roxane Taeymans wordt Europees beloftenkampioen judo
Sport

Roxane Taeymans wordt Europees beloftenkampioen judo

De Antwerpse Roxane Taeymans (Satori Kwai Mortsel) heeft op het EK voor beloften in het Bulgaarse Samokov goud gepakt in de klasse tot 70 kg. Ze onderstreept er haar ambities voor de Olympische Spelen van 2016 mee.

De 22-jarige Taeymans, die drie weken geleden ook haar eerste Belgische titel bij de seniores pakte, won haar vier kampen. "Nochtans voelde ik me zaterdagochtend niet superfit", zegt ze.

"In mijn eerste twee kampen kwam ik telkens eerst op achterstand, maar kon ik gelukkig wel nog met ippon winnen. In de halve finale ging het een stuk vlotter. Tegen de Kroatische Matic won ik al na vijftien seconden met een armklem. In de finale stond ik tegen de Russische Prokopenko, een judoka waartegen ik nog nooit gevochten had want ze komt van een hogere gewichtsklasse. Na vijf minuten stonden we gelijk zodat er een golde score kwam. Na een halve minuut kon ik ook daar met een armklem winnen en was het goud binnen. Fantastisch, het duurde tot zondagmiddag vooraleer ik het echt begon te beseffen. Vorig jaar werd ik op dit EK -23 jaar vijfde. Het was mijn absolute doel om beter te doen, maar de titel had ik niet verwacht."

Van de vier overige Belgen kwam Gert Maes van Antwerp United nog het verste. Hij werd zevende in de klasse tot 60 kg.

Patrick POPPE

Lees er alles over in onze krant op maandag.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties