Sanne Cant: "Ik was dichtbij een medaille" Sport
Sanne Cant: "Ik was dichtbij een medaille"
Sport

Sanne Cant: "Ik was dichtbij een medaille"

Sanne Cant is zaterdag in het Nederlandse Hoogerheide op het WK veldrijden als vierde geëindigd bij de vrouwen.

"Ik was zo dichtbij het brons", aldus de Belgische kampioene, die toch ontgoocheld was. "Ik voelde me eigenlijk wel goed. Ik verloor tijd op de Britse Helen Wyman toen ik in het bos twee vervelende bochten moest nemen, waar ik van de fiets moest. Ik vond er geen fatsoenlijk spoor. Bij het opspringen verloor ik cruciale meters en daarna sloegen de krampen toe."

Marianne Vos kroonde zich met veel machtsvertoon voor de zevende keer in haar carrière tot wereldkampioene, voor de Italiaanse Eva Lechner. "Ik voelde me goed vandaag en ben blij dat ik de hele race mijn ritme heb kunnen behouden", aldus Vos op de persconferentie na de wedstrijd. "Vandaag rustte er veel druk op mijn schouders, maar ik heb voor eigen publiek aangetoond dat ik hiermee kan omgaan. Voor de start van de race vergat ik dat ik al zes wereldtitels op zak had."

Helen Wyman voerde met Cant een strijd om het brons. De Britse trok uiteindelijk aan het langste eind. "We wilden allebei heel graag een medaille", stelde Wyman. "Toen zij een fout maakte, ging ik ervandoor. Het hele seizoen al rijden we in elkaars buurt. Sanne staat op de UCI-ranking derde, ik volg op amper twee puntjes op de vierde plaats. Vorige week versloeg ze me in Essen in de eindsprint. Je zou dit een beetje als een revanche kunnen beschouwen."

Belga, Foto GMax

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties