Serieuze F1-stunt in de maak? Lewis Hamilton lijkt op weg naar Ferrari Sport
Serieuze F1-stunt in de maak? Lewis Hamilton lijkt op weg naar Ferrari
Sport

Serieuze F1-stunt in de maak? Lewis Hamilton lijkt op weg naar Ferrari

Lewis Hamilton lijkt een opmerkelijke overstap in de Formule 1 te overwegen. Uit berichten uit Italië en Spanje blijkt dat de zevenvoudig wereldkampioen na het aankomende seizoen hoogstwaarschijnlijk voor Ferrari gaat rijden. Diverse bronnen bevestigen dit nieuws, waarbij Hamilton mogelijk de plaats van Carlos Sainz bij het Italiaanse team inneemt.

Een overeenkomst zou al in de maak zijn. Ondanks dat de 39-jarige Hamilton afgelopen zomer zijn contract bij Mercedes heeft verlengd tot eind 2025, suggereren onder andere AS en Corriere della Sera dat er een clausule in staat waardoor hij na dit jaar al kan vertrekken. BBC Sport meldt zelfs dat alle teamleden van Mercedes op donderdagmiddag (01/02) bijeenkomen voor een briefing met teambaas Toto Wolff en technisch directeur James Allison, waar zij waarschijnlijk het vertrek van Hamilton aankondigen.

Sainz naar Mercedes?

Het contract van de Spanjaard Sainz, de andere coureur van Ferrari, loopt af eind 2024 en de gesprekken over verlenging zouden zijn stopgezet. Sainz zou dan mogelijk overstappen naar Mercedes. De winnaar van de Grand Prix van Singapore vorig jaar wordt ook in verband gebracht met Audi en Aston Martin. Charles Leclerc heeft daarentegen een langlopend contract bij Ferrari, nadat hij onlangs een nieuwe overeenkomst tekende.

Zeven wereldtitels

Vorig jaar werden er al geruchten verspreid over een mogelijke samenwerking tussen Hamilton en Ferrari. Destijds beëindigde hij echter alle speculaties door zijn aflopende contract bij Mercedes met twee jaar te verlengen. Er gingen ook geruchten dat Hamilton contact zou hebben gezocht met Red Bull, het team van Max Verstappen, maar de coureur ontkende dit. Hamilton rijdt al sinds 2013 voor Mercedes en heeft zeven wereldtitels veroverd.

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties